DSOV Jo15-1 wint oefenduel van DSOV Jo17-1

Zijdewinde 3
2141VA
VIJFHUIZEN
tel. 023-5581574

Op een voetbalvrije zaterdag trokken de spelers van de Jo15-1 toch hun voetbalschoenen aan om een oefenwedstrijd te spelen tegen de oudere clubgenoten van de Jo17-1.  Puur om het goede ritme vasthouden van de laatste weken maar ook om al even te proeven aan het fysiekere spel wat het team wellicht volgend seizoen al kan gaan verwachten. Het mooiste aspect aan deze wedstrijd was dat Roan nar 2,5 maand weer minuten mocht maken na zijn blessure, TOP!!! De wedstrijd begon gelijkwaardig en het spel golfde op en neer en de aanwezige toeschouwers zagen een leuke wedstrijd met kansen voor beide teams. Aan de ene kant een grote mogelijkheid voor de Jo15-1 en aan de andere kant had Ryan een mooie reflex op een schot van de spits van de Jo17-1. Na 20 minuten wist de Jo15-1 dan toch het net te vinden via een goed en mooi doelpunt van Darryl die opstoomde na een één-tweetje met Motta. Met deze stand bereikte de teams ook de rust en konden Jacco en Robert toch even de puntjes op de i gaan zetten want tevreden was de staff allerminst. Na een korte rustperiode ging het team het veld weer en al snel werd er duidelijk dat de Jo15-1 het eigen spelletje weer wat makkelijker ging spelen en liep via een zeer terechte strafschop uit naar 0-2. Hierna kon de Jo17-1 hun rug niet meer rechten daar zijn ook te maken hadden met blessures en inmiddels met 10 spelers op het veld stonden. Hierop besloten Jacco en Robert om ook met 10 te gaan spelen. Ondanks dat beide teams een mannetje minder hadden liepen de jongens uit de onder 15 uit naar een 0-3 en kort hierna viel er helaas nog een speler uit van de 17. Vlak nadat de onder 17 met 9 man op het veld stond scoorde Jonathan de 0-4. en was de wedstrijd gespeeld, voor zover dat nog niet het geval was. Na een vloeiende aanval vuurde Mert van net buiten het strafschopgebied af op het doel en trof hij vol de dienstdoende scheidsrechter in zijn maag die daarop even K.O. ging, gelukkig stond de scheidsrechter na een slok water weer snel en gaf hij aan door te kunnen gaan. Mert was nog wel even benieuwd of hij nu niet een strafschop verdiende daar de scheidsrechter de bal ook met zijn hand raakte, dit zorgde binnen de Jo15-1 voor een hylarische stemming. Helaas raakte enkele minuten na het scheidsrechters-incident wederom een speler van de Jo17 geblesseerd en besloten de trainers om de wedstrijd maar te stoppen. Met een matige eerste helft maar een goede tweede helft kunnen we weer verder en moeten we wel van de week even aan de bak in de 3 geplande trainingen want volgende week komt hoofdklasser sv Hoofddorp op bezoek aan de Zijdewinde. We trappen af om 11.00uur dus komt allen kijken hoe we het er van af brengen tegen deze op papier sterke tegenstander.