Bergweg 5
2061KB
BLOEMENDAAL
tel. 023-5375300

Zaterdag 13 april stond de topper op het programma tussen Bloemendaal op de tweede plaats en DSOV als koploper. Het was heerlijk weer, er was prima getraind en de focus stond op scherp tijdens de wedstrijdbespreking en warming-up. Toen de scheidsrechter floot voor de aftrap en de wedstrijd begon was de Jo15-1 echter onherkenbaar en geen schim van het team wat dit seizoen nagenoeg elke wedstrijd domineert met attractief en overheersend voetbal. De spelers konden elkaar niet vinden en 9 van de 10 passes kwamen niet aan, kwam dit door de spanning van de wedstrijd om de koppositie, door het lekkere weer of doordat DSOV in het grijze reserve tenue speelden?  Wat de reden ook was, niets lukte er op het slechte kunstgrasveld van Bloemendaal. Qua balbezit hadden de spelers uit Vijfhuizen duidelijk de overhand maar dit monde helaas uit in enkele spaarzame kansen, voor zover dit nog een kans genoemd kon worden. De alom oude voetbal wet luid dan ook dat als je ze zelf niet maakt, dan maakt de tegenstander ze wel.. en zo deed dit spreekwoord weer van zich gelden want enkel seconden voor het einde van de eerste helft schoot Bloemendaal de 1-0 tegen de touwen. Tijdens de rust deed de staf uit voorzorg de raampjes dicht van de kleedkamer om een ouderwetse bulder speech te gaan houden met de hoop dat de tweede helft contra van de eerste helft zou gaan worden. Helaas had deze speech ook geen effect en was de tweede helft minstens zo matig als de eerste helft. De Jo15-1 lukte het maar niet om in hun eigen vertrouwde spel te komen en voetbalde het grootste gedeelte van de wedstrijd tegen zichzelf en wist helaas dan ook niet te scoren waardoor de drie punten in Bloemendaal bleven en er ook weer afstand werd gedaan van de koppositie. Zwaar balen want met nog 3 wedstrijden te spelen heeft het team het niet meer in eigen hand om kampioen te worden. Volle focus nu op de komende drie finales tegen SVIJ, Zwanenburg en als laatste tegen het sterke BSM.