Zijdewinde 3
2141VA
VIJFHUIZEN
tel. 023-5581574

Zaterdag 03 februari stond wedstrijd 2 op het programma van fase 3. Met de gewonnen uitwedstrijd en het daarbij bij vlagen goede spelen tegen Alliance´22 nog vers in het geheugen was het vertrouwen groot tegen de gasten uit Amsterdam. Vooraf hadden de trainers de beelden goed bekeken van de eerste ontmoeting eerder in dit seizoen en enkele handige tips en weetjes verteld aan het team.

DSOV begon moeizaam en had moeite met de omschakeling van NWU die in balbezit een erg aanvallende formatie hanteerde, maar na enkele kleine aanpassingen en aanwijzingen in het team werd deze dreiging al snel geneutraliseerd en konden de rood witte helden uit de Jo15 beginnen met datgene wat ze de laatste wedstrijden zo goed en beheerst doen, het positiespel en de bal snel rond laten gaan. Onze tegenstander wist hier geen raad mee en liep al snel achter ons aan. Meerdere grote kans kreeg de Jo15 maar een doelpunt bleef nog uit. Tota aan de 17de minuut door een werkelijk prachtige een-tweetje op het middenveld met als gevolg een snelle aanval via de rechterkant en een splijtende voorzet van Darryl. Ilyas hoefde vanaf een meter of 10 "alleen" zijn voet er maar tegen te zetten en het score acoount voor deze dag was geopend, 1-0. DSOV probeerde in het ritme te blijven van de laatset wedstrijden maar hadden in de eerste helft hier toch nog wel wat moeite mee. In gevaar kwam DSOV echter niet daar de verdediging de aanvallen van NWU goed pareerde.

In de rust dan toch echt nog wel wat tactische en nuttige aanwijzingen voor het team vanuit Jacco en Robert en direct na de start van de tweede helft ging het dan echt los vanuit de Jo15. De duimschroeven werden aangedraaid en NWU kon niet anders dan ver terug zakken richting hun eigen 16 meter gebied. Deze powerplay zorgde in tien minuten tijd voor 2 super uitgespeelde goede doelpunten. DSOV bleef dominant op het veld en liet de bal non stop rondgaan en de tegenstander wist geen raad. hierop begonnen de tegenstanders ook fysiek van zich te laten gelden met een paar zeer stevige overtredingen maar DSOV liet zich niet van de wijs brengen, reageerde niet hierop  (complimenten!!) en reageerde op de enige juiste manier met opnieuw een heel mooi doelpunt van van Mouattasim. DSOV liet de teugels wat vieren en voetbalde wat meer achteruit en er werd een onnodige overtreding gemaakt op de rand van de 16 meter van Ryan. De speler van NWU schoot de bal knap in de korte hoek en de eer voor NWU was hiermee gered. DSOV gaf vervolgens vanaf de aftrap direct gas want het team baalde zichtbaar van dit tegendoelpunt en scoorde binnen 2 minuten weer waardoor de marge weer 4 doelpunten was. In de blessure tijd maakte Ilyas nog de 6-1 wat de kers op de taart was. DSOV Jo15 is lekker bezig en staat na 2 wedstrijden in fase 3 bovenaan met 2 gespeeld, 6 punten, 8 doelpunten voor en 2 tegen.

Volgende week kunnen de jongens wel flink aan de bak want er wacht een zware uitwedstrijd tegen het sterke DEM. Op naar volgende week..