DSOV Jo15-1 zet goede spel door en wint uit bij Alliance'22 met 1-2

Zeedistelweg 2
2015KT
HAARLEM
tel. 023-5244057

Vandaag stond de eerste wedstrijd van Fase 3 op het programma, uit tegen Alliance'22. De afgelopen edities tegen Alliance'22 hadden wij het vrij lastig tegen dit team maar met nog de goede oefenwedstrijden in gedachten en een paar pittige en scherpe trainingen in de benen gingen wij vol vertrouwen richting Haarlem. Helaas hadden misten we vandaag nog Darryl en Roan maar deden Denley en Joaquin uit de Jo14-1 met ons mee. De eerste helft domineerde DSOV volledig met bij vlagen sprankelend voetbal waar de thuisploeg zich totaal geen raad mee wist. qua balbezit kwam je echt uit op 15%-85%. Dit prachtig verzorgde voetbal zorgde ervoor dat de aanwezige trouwe supporters van de Jo15-1 een prima eerste helft van het team zagen en na 15minuten kwamen de strijders dan ook meer dan verdiend op een 0-1 voorsprong door een zwabberend schot van Haytam. DSOV ging door waar het gebleven was en liet de bal het werk doen, liet de tegenstander constant achter de bal aan lopen en legde voetbal op de mat waar elke trainer en toeschouwers naar op zoek is. geen één speler werd overgeslagen in het verzorgde positiespel van de jongens. een kleine 10 minuten later volgde dan ook de volgende beloning met de 0-2 van Arda, hij werd wegestuurd door Jonathan en vanaf een grote afstand schoot hij de bal snoeihard in de verre hoek van de kansloze keeper. Een vijftal minuten later kreeg DSOV toch een tegenslag te verwerken want Ryan kon niet verder keepen door een blessure aan zijn bovenbeen. Jacco en Robert besloten om Mouatassim op doel te zetten en Joaquin op rechtshalf in te brengen. vakkundig speelde DSOV de eerste helft uit.

In de rust waren weinig puntjes op de i te zetten door de trainers want er waren weinig tips nodig voor de tweede helft. Wel voerde de staff twee wissels door in de rust. Na de start van de tweede helft en de daaropvolgende 15-20min was het mooie spel uit de eerste helft, en van de laatste weken nagenoeg weg. DSOV liet zich achteruit zakken en de tegenstander rook daardoor bloed. Dit resulteerde dan ook in een prachtige tegentreffer van de spits van Alliance'22 die vanaf nagenoeg de cornervlag onze gelegenheidskeeper Mouatassim compleet verrasde met een hoog schot, 1-2 en de spanning was terug in de wedstrijd. Hierop besloten Jacco en Robert om het elftal een klein beetje om te gooien en de zeer goed voetballende maar moegeestreden Denley te wisselen voor Jur en binnen het team dus een paar positie wijzigingen. Gelukkig kreeg DSOV weer de overhand en domineerde de wedstrijd verder en kwamen ze nog tot enkele zeer gevaarlijke kansen maar helaas viel er geen goal meer voor de Jo15-1. Daar Alliance'22 na hun oplevingskwartiertje en een vrije trap verder geen kansen creeërden en zij dus ook niet meer scoorden gingen de 3 punten zéér verdiend terug mee naar Vijfhuizen.

De conclusie is dat wij als staff en publiek wederom een mooie en zeer goede wedstrijd hebben gezien van een team wat lekker met elkaar voetbalt als een team en daar waar iedereen plezier heeft in en buiten het spel. Op naar volgende week waar we bezoek krijgen uit Amsterdam van Nieuw-west United.