DSOV JO15-1 komt ijzersterk uit winterstop en verslaat hoofdklasser fc Abcoude

Zijdewinde 3
2141VA
VIJFHUIZEN
tel. 023-5581574

Zaterdag 13 Januari stond voor de Jo15-1 de eerste (oefen)wedstrijd van dit kalenderjaar op het programma. De trainers van het team willen doorbouwen met dit team en hebben daarom enkele pittige oefenwedstrijden geregeld. Vorige week had de start moeten zijn met een wintertoernooi op hoofdklasse niveau maar helaas werd dit toernooi afgelast door de vele regenval van de laatste tijd. De eerste test van het jaar was dan vandaag tegen fc Abcoude. Een team wat voorheen zelfs divisie heeft gespeeld en nu meespeelt in de hoofdklasse. Terwijl Jacco met de selectie in het zonnige Valencia zit viel het weer vandaag in Vijfhuizen ook wel mee. Het was droog, windstil en met de kou viel het ook wel mee. Vandaag mocht Denley uit de JO14-1 aansluiten bij het team. In plaats van Jacco had vandaag Ruud Kaatee plaatsgenomen op de bank naast Robert.

Na een goede en scherpe warming up floot onze top scheidsrechter Wessel Hofstede voor de aftrap en al snel maakte DSOV het spel en had fc Abcoude hier erg veel moeite mee. Dit resulteerde ook in 2 kansen voor DSOV binnen 10 minuten maar helaas troffen beide kansen geen doel. Maar de jongens van de O15 bleven dit goede veldspel volhouden en hadden duidelijk de overhand binnen deze wedstrijd. Toch was het fc Abcoude die ietwat gelukkig op 0-1 kwamen door een zondagsschot vanaf een meter of 35. Complimenten voor het team van DSOV want die beleven het spel maken en probeerden iets te creëren. Helaas lukte dit niet in de eerste helft en werd er gerust met een 0-1 achterstand.

De tweede helft ging een kwartier later van start en blijkbaar hadden Robert en Ruud een soort van donderspeech gehouden want binnen enkele minuten kon Darryl hard binnen schieten en zo stond de gelijkmaker op het bord. Dit was niet genoeg voor het team want als je dacht dat er in de eerste helft al goed werd gespeeld dan kon je in de tweede helft er echt goed voor zitten. Met zeer veel inzet en plezier combineerde DSOV Jo15-1 er flink op los en hadden de gasten uit de hoofdklasse het gigantisch lastig. DSOV kreeg diverse kansen en in de de 47ste minuut kreeg het team waar het oh zo veel recht op had en viel de 2-1 ietwat gelukkig uit een vrije trap. Als je denkt dat fc Abcoude nu gas ging geven, dan heb je dat mis! Althans DSOV bleef het goede en sterke spel voorzetten en kwam niet meer in de problemen. Daardoor bleef de overwinning dan ook zeer terecht in Vijfhuizen.

Volgende week de volgende oefenwedstrijd tegen het sterke sv Houten, thuis om 11:00uur..