DSOV sluit het jaar goed af met een mooie 5-2 overwinning op Soest SO

Zijdewinde 3
2141VA
VIJFHUIZEN
tel. 023-5581574

Omdat de wedstrijd tegen Soest eind november niet door kon gaan moest een andere datum gevonden worden voor het eind van het jaar en in samenspraak met de tegenstander is voor woensdagavond 13 december gekozen. Dit ging wel ten koste van het bezoekersaantal maar degene die er wel waren kregen een kostelijke wedstrijd voorgeschoteld. Soest had in de spelersbus nog wat (jeugdig) publiek meegenomen die meenden met het nodige vuurwerk bij te dragen aan de gezelligheid, maar daar was de scheidsrechter van dienst duidelijk niet van gediend.

DSOV begon goed aan de wedstrijd met enkele goed lopende aanvallen waarbij de scherp aangesneden voorzetten van Luca Schut nog niet op waarde werden beoordeeld. Na een kwartier spelen begon Soest wat te drukken en dat resulteerde in een vrije trap vanaf de linkerkant die naar ieders gevoel over de verdediging achter dreigde te gaan, maar daar dacht Niels Kuus duidelijk anders over. Hoog opspringend kopte hij de bal terug, die langs een verbouwereerde Bjӧrn Haggerty in het doel verdween. Dit was uiteraard een domper maar DSOV was snel in staat de knop om te zetten en zocht de aanval weer op. Nu kreeg DSOV een vrije trap op een identieke positie te nemen en wist Kay Gerritsen met een goed aangesneden trap Chris Uijtenhaak te bereiken die de 1-1 knap binnen schoot. DSOV ging door met aanvallen in een hoog tempo en het wachten was op meer doelpunten. Na een half uur spelen produceerde Luca opnieuw een prima voorzet die door Rutger Timmermans op waarde werd geschat en zo de 2-1 op het scorebord bracht.

Toen een paar minuten voor rust de 3-1 viel toen Chris opnieuw niet aarzelde op aangeven van Bianco Carolina leek de wedstrijd in de tas en maakte het Kennerslaantje reeds aanstalten om aan het pauzebier te gaan.

Maar daar dacht Tijmen Brons van Soest anders over die op slag van rust een niet te missen kans op een presenteerblaadje aangereikt kreeg doordat Danny Rathebe, blijkbaar gehinderd door de ‘felle’ wedstrijdlichten, mis trapte.  Zo werd de warme kantine opgezocht met een toch nog benauwde 3-2 voorsprong.

De hervatting van de wedstrijd na rust werd bijna om zeep geholpen door de vriendelijke jongens met het vuurwerk die meenden opnieuw een zwaar stuk vuurwerk af te moeten steken waarna de scheidsrechter de wedstrijd af floot. Gelukkig keerde de rust weer en kon er vrij snel worden doorgespeeld, maar op dit soort uitwassen zit niemand te wachten.

De eerste die de focus weer op de wedstrijd had was DSOV, Kay Gerritsen bracht na vijf minuten spelen de bal voor uit een corner, waar Stan Raji vogelvrij kon inkoppen en zo was het verschil weer twee, 4-2.

Dit bracht wat rust en DSOV kon doorgaan waar ze eigenlijk al de hele wedstrijd mee bezig waren; snelle aanvallen met veel wisselingen van kant waar de verdediging van Soest het erg lastig mee had.

Toch bleef het belangrijk de verdedigende stellingen niet te verwaarlozen omdat Soest zich blijkbaar ook had voorgenomen, de laatste wedstrijd voor de winterbreak positief af te sluiten. Maar als er gevaar ontstond was de verdediging attent onder aanvoering van ‘topscorer’ Chris en bleef DSOV goed overeind. De bevrijdende vijfde treffer werd gescoord door Ayman Asseban die aantoonde gegroeid te zijn in zijn rol als aanvalsleider. Hij was lastig voor zijn directe tegenstander en bleef aandringen, had meermaals net wat pech in zijn afronding maar wist deze treffer fraai binnen te schieten na goed doorzetten. Mede op basis van zijn niet aflatende inzet en ook zijn goede spel werd hij tot ‘Man of the match’ benoemd.

Met de nodige wissels (Loet de Kwant voor Luca, Nicolai Bogomolov voor Rutger, Sydney Gerrits voor Bianco en Sil de Rooij voor Ayman) floot de scheidsrechter voor de laatste keer dit jaar.

Chapeau voor een heerlijke wedstrijd mannen, dit was genieten!

Daarmee rest uw verslaggever niets anders dan u en uw naasten een fijn kerstfeest en een voorspoedig nieuwjaar te wensen.

Hopelijk zien we elkaar bij de nieuwjaarsborrel en anders bij de volgende (uit)wedstrijd tegen Roda’23 in Bovenkerk op zondag 21 januari.