Zijdewinde 3
2141VA
VIJFHUIZEN
tel. 023-5581574

Zaterdag 18 November 2023 en er staat weer een competitiewedstrijd op het programma. Deze keer mogen de jongens aantreden thuis op de Zijdewinde tegen Nieuw West United Jo15-2 uit Amsterdam. We weten eigenlijk weinig tot niets over deze tegenstander, alleen hun positie op de ranglijst en hun uitslagen tegen onze competitiegenoten. Deze uitslagen zijn vrij fors in het nadeel van onze tegenstander van vandaag maar wij laten ons hierdoor niet afleiden.

Aan de voorbereiding kan het in ieder geval niet liggen met een zeer goede wedstrijd nog in de benen met de wedstrijd tegen Zwanenburg van afgelopen woensdag. Verder werd de vrijdag-training anders als anders, we namen met zijn allen plaats in de kantine en gingen de beelden analyseren van de wedstrijd tegen RAP (1-1). Voor het gehele team was dit zeer leerzaam, er kwam inzicht over standaard-situaties, over ruimtes in het veld, over looplijnen en over oplossingingen in bepaalde situaties. Nou kijken hoe dit tot uiting kwam op zaterdag op het veld.

De warmingup was goed en scherp en de boys begonnen sterk aan de wedstrijd met veel balbezit en het rondspelen en balbezit waar de toeschouwers inmiddels al gewend aan raken. In de twaalde minuut betaalde dit zich ook uit met een mooie en snelle combinatie rond rand 16-meter van NWU. Darryl gaf de bal goed mee aan Ilyas die zich via een mooie lichaamsschijnbeweiging knap vrij speelde en de bal onder de keeper door schoot, 1-0!. NWU was hierdoor blijkbaar van slag en eigenlijk direct na de aftrap kreeg Darryl de bal net buiten het strafschopgebied. Hij twijfelde niet en haalde de trekker over en scoorde de 2-0. Dit was even lekker en de staff en toeschouwers hoopten toen dat het team in een lekkere flow zou komen en aan het zelfvertrouwen konden gaan werken. Helaas nam het team het gas een beetje terug en werd het spel een beetje slordig. Ook had onze verdediging en middenveld het wat lastig met een tactische omzetting van NWU. DSOV kwam wel nog bij vlagen met mooi spel tot enkele kansen maar helaas werden deze kansen niet benut. Al met al, en zonder een kans voor NWU werd de rust gehaald 2-0.

Direct na aftrap van de tweede helft probeerde NWU een snelle aansluitingstreffer te forcen en deze kwam er in de 42ste minuut. NWU kreeg een corner en de speler die de corner nam, draaide deze prachtig in op de tweede paal en vloog de bal in één keer in het doel. Uw verslaggever heeft na de wedstrijd nog met deze speler gesproken en de speler gaf aan dat dit hem al vaker is gelukt, erg knap! goed terug naar de wedstrijd... DSOV was niet erg onder de indruk van deze tegengoal en gaf direct gas en al snel kwam er via de linkerkant een aanval via Motta die de bal goed bij zich hield en de bal knap op Haytam teruglegde. Haytam dacht geen moment na en krulde de bal in de verre hoek en was hij onhoudbaar voor de keeper van NWU. Het verschil was weer 2 en het stond 3-1. DSOV pakte het positie en combinatiespel weer op en kwam enkele keren gevaarlijk er door heen en Darryl ronde dit in de 55ste minuut goed af na mooi werk van Arda, 4-1. Het team speelde de wedstrijd rustig uit en probeerde nog het één en ander uit om nog een goal te maken maar helaas zou dit niet meer lukken. de eindstand werd 4-1.

Al met al een keurige wedstrijd gespeeld met mooi spel en goede goals. Op naar de twee lastige uitwedstrijden bij DIOS en BSM.