Populierenlaan 44
1161SP
ZWANENBURG
tel. 020-4974549

Woensdag 15 November stond het inhaalduel op het programma tegen Zwanenburg Jo15-1. Op papier een uitwedstrijd maar in de praktijk werd deze wedstrijd op de Zijdewinde gespeeld. Zwanenburg is een jaarlijks terugkerende tegenstander voor ons team en met dit team hebben wij het altijd zeer lastig, het is een goed compact spelend team die ook goed op elkaar zijn ingespeeld. Niet voor niets staat het onderlinge resultaat in het voordeel van onze gasten. Echter maakt de Jo15-1 van DSOV dit seizoen een prima ontwikkeling door en is het spel van onze jongens sterk en zeer verzorgd. De eerste wedstrijd tegen Zwanenburg in fase-1 werd dan ook terecht met 4-6 gewonnen. Maar elke wedstrijd begint uiteraard weer met 0-0 dus onze jongens konden weer flink aan de bak. De weersomstandigheden waren prima daar de regen was gestopt en de wind nagenoeg in zijn geheel was gaan liggen. DSOV opende sterk en liet de tegenstander constant achter de bal aan lopen door zeer verzorgd combinatiespel te spelen. Halverweg de eerste helft kreeg DSOV een terechte penalty toegewezen door de sterk leidende scheidsrechter Noëlle Janmaat. Jacco en Robert hadden onlangs al overlegd wie er een pingel mocht nemen en Jur werd aangewezen als nemer. Wellicht ietwat bevangen door de spanning schoot Jur helaas de bal over. Niets aan de hand en Zwanenburg werd gelijk weer vastgezet. In minuut 24 van de eerste helft werd het drukken van DSOV beloont en werd de bal aan de linkerkant vervoverd door Ilyas, die met een splijtende pass Arda bereikte en die ronde perfect af en daardoor stond de Jo15-1 dik verdiend met 0-1 voor. Gecontroleerd werd de eerste helft uitgespeeld. Bij de start van de tweede helft liet DSOV zich in het begin een klein beetje achteruit drukken door de gasten maar dit leverde geen gevaar op bij het doel van Ryan. DSOV bleef de bal het werk laten doen en speelde prima de bal rond en van links (en soms wat minder) naar rechts. Mouattasim kwam af en toe zeer gevaarlijk door aan de linkerkant maar liep zich helaas telkens vast in het strafschopgebied van Zwanenburg. Ook vuurde Haytem een paar keer vanaf een meter of 20 op het doel van Zwanenburg maar de keeper van de gasten was allert en kon deze schoten pareren. Rond de 62ste minuut kreeg Julian (met een compleet nieuwe coupe) het op zijn heupen en begon aan een solo over de linkerkant, hij drong de 16-meter binnen en werd neergelegd. De scheidsrechter kon niets anders doen dan de bal opnieuw op de stip te leggen. Deze keer ging Darryl achter de bal staan en hij ronde de bal koelbloedig af door hem in de rechter benedenhoek te schieten. De laatste 10 minuten van de wedstrijd konden we als team zeer goed uitspelen en in de statistieken kunnen we zelfs nul schoten op doel noteren vanuit Zwanenburgse kant. De scheidsrechter floot na 2 minuten blessure tijd af en deze overwinning kan je dan ook niet anders bestempelen als zeer verdiend. Complimenten vanuit de staff voor het team voor de manier hoe ze vandaag (en de laatste weken) spelen en een groot compliment hoe het vandaag met de communicatie binnen het veld ging. Aanstaande vrijdag gaan we met het complete team de beelden van de wedstrijden tegen BSM en RAP bekijken en hopen daar nog wijzer van te gaan worden. Zaterdag staat om 11.00uur de thuiswedstrijd op het programma tegen Nieuw west united Jo15-2.