DSOV pakt laatste strohalm tegen SDZ (3-1)

Zijdewinde 3
2141VA
VIJFHUIZEN
tel. 023-5581574

Na een indrukwekkende lintjesuitreiking door Burgemeester Schuurmans aan onze topverslaggever en eindredacteur Ton van der Aar voor alles wat hij doet en deed voor de gemeenschap in Vijfhuizen (chapeau Ton!), het openingsdoelpunt -in tweede instantie- van pupil van de week Erjon Murseli en een minuut stilte ter gedachtenis aan de vorige week overleden oud voorzitter en erevoorzitter Arie Tober begon de zeer belangrijke wedstrijd voor DSOV.
Uit was zeer schlemielig verloren van een tegenstander die destijds daarmee hun puntentotaal verdubbelde maar sindsdien geen enkel punt meer haalde. Dus revanchegevoelens zouden ons team zeker moeten drijven, om het vandaag beter te doen.

De eerste helft leek een kopie te worden van de wedstrijd tegen Soest van afgelopen zondag, veel aanvallen en uitgespeelde kansen maar geen doelpunten. Daarmee is de eerste helft snel samen te vatten.

In de rust was een groot gedeelte van de aanhang de regen wel zat en genoot extra lang van een (alcoholische) versnapering in Grand café van DSOV. Dit betekende wel dat ze verstoken waren van de eerste twee doelpunten die nu opeens wel vielen.

Bianco Carolina was na de rust in het veld gekomen voor Luca Schut en werd in de eerste de beste minuut goed bediend door Dave de Boer en tikte de bal behendig achter doelman Milan Roersma, die in de eerste helft nog een aantal goede intercepties had (1-0). Drie minuten later herhaalde Bianco dat kunststukje door nu de voorzet van Loet de Kwant bij de eerste paal binnen te aaien (2-0).

Nu kwamen de meeste supporters toch wel naar buiten en DSOV bleef op jacht naar meer genoegdoening. Die kwam ook in de 60e minuut en was ook meteen de mooiste aanval van de avond. Dave de Boer stak de bal perfect achter de verdediging waarna Chris Zaïde de bal nog net, op volle snelheid, voor de achterlijn kon voorgeven. De meegelopen Loet kon daarop de voorzet eenvoudig binnen tikken en de 3-0 was een feit. Een opluchting ging door de aanhang, eindelijk weer een geruststellende voorsprong.

Niets was echter minder waar, want uit het niets profiteerde de spits van SDZ in de 67e minuut van dekkingsfoutjes achterin en kopte de 3-1 binnen. Meteen kwam er weer onrust in de ploeg en de noodzakelijke wissel van Rutger Timmermans voor Azat Mamyrov deed daar ook geen goed aan, omdat er een aantal omzettingen nodig waren door die wissel.

Even later werd Bjӧrn Haggerty verrast door een uithaal van afstand die gelukkig gekeerd werd door de lat boven hem anders was het laatste kwartier absoluut nog spannend geworden. Nu waren er alleen nog wat omzettingen: de jarige Kay Gerritsen kwam voor Vince de Kwant en de in het eerste debuterende Jesse van Lammeren kwam voor een moegestreden Dave de Boer, in het veld.

Al met al een terechte maar wel weer zwaarbevochten overwinning.

Nog drie wedstrijden te gaan waarvan de eerstvolgende op zondag 12 mei is, in Vlaardingen tegen VFC.