DSOV neemt knap een punt mee uit Amsterdam met een gelijkspel tegen ZSGOWMS (2-2)

tel. 020-6118707

Een aangenaam zonnetje maakte het bij voorbaat al een aangenaam potje voetbal tussen twee ploegen die elkaar vorig seizoen ook al danig het (voetbal)leven zuur hebben gemaakt.

DSOV begon de eerste paar minuten met veel druk naar voren zonder daarbij echt gevaarlijk te worden. Hetgeen niet gezegd kon worden van een uitbraak van ZSGOWMS in de derde minuut. Als de spits van de tegenstander zich gerealiseerd had hoeveel ruimte hij had, had hij zeker meer kans gehad tot resultaat te komen met zijn schot, dat nu te gehaast werd afgevuurd.

Dit was het sein voor ZSGOWMS om meer de aanval te zoeken waardoor DSOV in het defensief werd gedrongen. Met veel aanvallende kwaliteit aan hun kant was het af en toe billen knijpen voor het in grote getale aanwezige DSOV-publiek. Deze druk hield lang aan en DSOV probeerde met speldenprikken iets terug te doen. Tot in de 36e minuut de rechterspits van ZSGOWMS iets te veel ruimte kreeg om een goede voorzet af te leveren bij Tiago dos Santos, die Bjӧrn Haggerty laag over de grond verraste met de 1-0.

Op dat moment leek het of DSOV de schroom wat van zich afwierp en werd het dreigender voor de goal van de tegenstander. Vier minuten na de tegengoal belandde de bal op de rand zestien bij Loet de Kwant die de bal fraai in de bovenhoek krulde en de stand weer in evenwicht bracht (1-1).

Kort hierna kreeg Loet nog een uitgelezen mogelijkheid de score helemaal om te draaien op aangeven van Chris Zaïde, maar hij vond de goed opgestelde keeper in de baan van zijn schot.

Zo standvastig als het zonnetje was, zo veranderlijk was de situatie op het veld. ZSGOWMS kreeg vanaf dat moment tot aan de rust weer enkele mogelijkheden, voornamelijk door onzorgvuldig spel van DSOV. De rust kwam dus op een goed moment om de afspraken met elkaar weer even duidelijk te maken om te proberen de wedstrijd in ons voordeel te laten kantelen.

De tweede helft begon redelijk gelijk opgaand met kansjes over en weer. Totdat Danny Rathebe in de 56e minuut Othman Lechkar vond met een diagonale bal, Othman draaide met de bal naar de goal en krulde bal ditmaal in de andere hoek van de keeper (1-2). Opnieuw een heel fraai doelpunt!

Dit was wel het moment dat beide coaches wisselingen aan gingen brengen in hun basis om zo het tij in hun voordeel te keren. Spiros Lomis en Ayman Asseban kwamen voor de gebroeders de Kwant. Later gevolgd door Kay Gerritsen en Leroy Sprengers voor Rutger Timmermans en Chris Zaïde. ZSGOWMS veranderde de strategie en zette DSOV onder zware druk met enkele zeer goed genomen, strakke corners. Het vergde alles van de concentratie achterin om de luchtmacht van de tegenstander te weerstaan. Tot in de 70e minuut de bal verrassend over de grond door een mêlee van spelers, op het doel van Bjӧrn werd afgevuurd (2-2). Bianco Carolina werd nog ingebracht voor Quillian Luijk om zodoende meer lengte te hebben de hoge ballen te verwerken. Dit lukte zowaar en met enkele uitbraken van DSOV had er misschien nog iets moois kunnen ontstaan, ware het niet dat de harde ingrepen van de defensie van ZSGOWMS, bijvoorbeeld op de snelle Leroy Sprengers, iets daadkrachtiger bestraft hadden kunnen worden door de verder goed leidende scheidsrechter.

Veel verontwaardiging was er bij het thuispubliek over het laatste fluitsignaal vanwege het feit dat de klok nog slechts op 89 minuten stond, maar vergeten werd dat deze klok pas na een minuut of vijf in de tweede helft op gang was geslingerd.

Al met al was het een uitslag waar iedereen zich in kon vinden gezien het totale spelbeeld. Een enerverende pot voetbal op een zonnig begin van de herfst!

Volgende week staat er een thuiswedstrijd op de rol tegen Hooglanderveen, om 14.00 uur op sportpark Zijdewinde. Het is de moeite waard weer met man en macht naar de thuishaven te komen dan.