In een spannende pot voetbal delen DSOV en Hooglanderveen de punten (2-2)

Zijdewinde 3
2141VA
VIJFHUIZEN
tel. 023-5581574

Een goed voetbalweertje en -sfeertje en een tegenstander waar DSOV het vorig seizoen tamelijk lastig mee had zijn toch ingrediënten die zouden moeten uitnodigen voor veel publieke belangstelling. Toch duurde het even voor het terras volstroomde, maar dat lukte uiteindelijk toch en zo werd het ouderwets gezellig.

Onder aanvoering van pupil van de week Amber van der Linde betraden beide ploegen en het scheidsrechterstrio het veld. Natuurlijk was ook het eerste doelpunt voor Amber.

Het eerste deel van de eerste helft was het tamelijk afwachtend van beide kanten, alleen Loet de Kwant schoot na tien minuten onverwachts van afstand op doel maar het schot werd knap onschadelijk gemaakt door keeper Thomas Peters. Het was Hooglanderveen dat de score opende door een doelpunt van Jurriën Ebbes, na een dekkingsfout bij DSOV (0-1). Daarna gooide DSOV de schroom van zich af en ontspon zich een aantrekkelijke wedstrijd met DSOV, aan de bal, als bovenliggende ploeg. Het was duidelijk dat de mannen de onnodige achterstand zo snel als mogelijk ongedaan wilden maken. Na een half uur spelen werd Loet de Kwant weggestoken door Othman Lechkar en rondde fraai af, alleen voor de keeper van Hooglanderveen (1-1). De achterstand had voor rust nog volledig naar een voorsprong omgeturnd kunnen worden toen Stan Raji op de helft van de tegenstander de bal goed onderschepte en deze diep gaf maar Othman en Loet waren in eendrachtige samenwerking niet bij machte de bal binnen te werken.

Zo brak de rust aan met een 1-1 tussenstand.

Na de rust probeerde DSOV de druk op het doel van Hooglanderveen hoog te houden. Het veldspel was zeer aantrekkelijk en de wisselingen waren talrijk. Het publiek ging er steeds meer achter staan en het wachten was op de voorsprong. In de 54e minuut was Othman daar dichtbij maar de bal ging net over het doel van Thomas Peters, die vooral in de lucht vaak heer en meester was.  Toen Jurriën Ebbes na een goed kwartier spelen zijn tweede gele kaart (en dus rood) ontving, ging het thuispubliek er eens goed voor zitten en/of staan.

Trainer Tom Verhoek wisselde de moegestreden Loet de Kwant voor de snelle Leroy Sprengers om zo te proberen de defensie van Hooglanderveen uit elkaar te trekken, die zich uiteraard voornam de boel op slot te gooien met tien man. Maar deze strategie werd al snel doorkruist (of juist nog prangender) door een tegengoal van Danny de Graaf uit een hoekschop, nog voordat de weggestuurde Jurriën de kleedkamer bereikt had. Het gebrek aan lengte in de achterhoede eiste haar tol.

Tom Verhoek trachtte door meerdere omzettingen in zijn ploeg de druk opnieuw op het doel van Hooglanderveen te leggen en dat lukte zeker. Het inbrengen van Bianco Carolina en Daan Sanders zorgde voor meer lengte en dit gaf de mogelijkheid om het overwicht in het, op zich zeer goede, veldspel af te wisselen met voorzetten door de lucht. Een prachtig schot van Leroy had een beter lot verdiend maar werd knap uit de bovenhoek geranseld door de sta in de weg in de goal.

Een paar minuten voor tijd kopte Bianco één van de voorzetten perfect terug op Othman Lechkar maar zijn poging verdween net over de lat. Even later raakte Bianco na een kopduel flink geblesseerd aan zijn hoofd en moest vervangen worden door Luca Schut. Het elan leek door de lange behandeling verdwenen te zijn uit het spel van DSOV maar toch vonden de rood-witte helden de kracht om nog een keer fel aan te zetten. Er kwam nog een corner en de lange mannen kwamen in stelling. Op luide aanwijzingen van het ‘Kennerslaantje’ om de keeper af te dekken bij de corner besloot Danny Rathebe hier gevolg aan te geven. Prompt viel de bal nu eens niet in de handen van de uitstekende keeper maar voor de voeten van een DSOV’er, zijn schot werd nog geblokt maar de afvallende bal was een prooi voor Danny die daar toch al stond. Hij knalde bal hoog in het doel en bracht de stand in de laatste tellen van deze spannende wedstrijd op gelijke hoogte.

Waar we vorige week zeer tevreden mochten zijn met de gelijke stand tegen ZSGOWMS, was dat nu volledig anders. Maar uw verslaggever (en ik neem aan de meeste mensen met een DSOV-hart) was in ieder geval wel tevreden over de strijdlust en niet aflatende inzet van de thuisploeg.

Tot Man of the Match werd linksback Quillian Luijk uitgeroepen. Hij mocht het daarbij behorende eerbetoon ontvangen van wedstrijdsponsor en ex penningmeester Jan Slootweg.

Volgende week zondag om 14.00 uur staat de uitwedstrijd tegen SDO uit Bussum op de rol.