DSOV start de tweede helft van de competitie met een nederlaag tegen Roda'23 (1-0)

tel. 020-6451835

In onze competitie waren vandaag vier afgelastingen te melden maar de spelers van de thuisspelende club hadden zich de laatste dagen verdienstelijk gemaakt met het sneeuwvrij maken van het hoofdveld. Er was Roda’23 alles aan gelegen de wedstrijd doorgang te laten vinden omdat een aantal spelers een vakantie in het vooruitzicht hebben in de vrije periode in februari (tussen 4 en 25 februari).

Op een verder prima te bespelen veld ontspon zich een gelijk opgaande wedstrijd met de iets betere kansen voor DSOV. Na acht minuten spelen ging Ayman Asseban alleen op de keeper af maar deze wist de kans goed te keren. De afgeweerde bal belandde op 35 meter van de goal bij Kay Gerritsen die de hoge bal in een keer retourneerde. De bal ging met een zeer hoge boog buiten bereik van de keeper, jammer genoeg op de lat.

Een paar minuten later werd een goede voorzet van Loet de Kwant door Ayman terug gekopt naar de eerste paal waarna Bianco Carolina de keeper op zijn weg vond.

Het vervolg van de eerste helft was een strijd die voornamelijk op het middenveld plaats vond en zo werd de rust bereikt met een 0-0 stand.

Met Rutger Timmermans en Luca Schut voor Kay Gerritsen en Ayman Asseban begon DSOV goed. Na zes minuten gaf Vince de Kwant een goede voorzet over de hele die door broer Loet uit de lucht, net naast werd geschoten. DSOV bleef proberen zonder nog tot echte kansen te komen en Roda’23 kwam vanaf dat moment meer aan aanvallen toe.

Echt gevaarlijk werd het allemaal niet, tot de 72e minuut. Een snelle aanval door het centrum bracht Thomas Steinhart alleen voor keeper Bjӧrn Haggerty, die geen antwoord had op de goed ingeschoten bal. Roda had de gewenste voorsprong en had binnen één minuut de mogelijkheid deze te verdubbelen, maar die werd gelukkig verijdeld.

Vanaf dat moment probeerde DSOV met man en macht de gelijkmaker te scoren en bracht daarvoor nog de nodige wissels in het veld. Maar hoe meer de tijd verstreek werd duidelijk dat het er vandaag niet inzat om een last-minute ontsnapping te bewerkstelligen.

Zo kwam het eindsignaal na 90 minuten met een teleurstellende 1-0 nederlaag.