2141VA
VIJFHUIZEN
tel. 023-5581574

Na een paar weken droog gestaan te hebben mochten de mannen het vandaag voor het thuispubliek in de competitie opnemen tegen ZSGOWMS. Qua weer werd het een aangename middag, qua uitslag helaas niet.

Zonder pupil van de week maar wel met een bijzondere wedstrijdsponsor, de Maandagochtendploeg, begonnen onze helden voortvarend tegen ZSGOWMS, dat in niet te missen felle neonkleuren het veld had betrad.

Helaas duurde het niet lang voordat ZSGOWMS zich had ingesteld op de DSOV opstelling waarna het, fel op de bal en geen enkele ruimte gevend, langzaam maar zeker DSOV steeds meer de wil oplegde. Daarmee kwamen ook de kansen voor de rappe voorhoede van ZSGOWMS maar het duurde toch nog tot de 35ste minuut voordat keeper Bjørn Haggerty moest capituleren. Balverlies op het middenveld leidde tot een goed uitgespeelde aanval van de tegenstander welke afgerond werd door een goede voorzet waarbij de ZSGOWMS aanvaller net voor een DSOV verdediger kroop en de bal in het doel kopte (0-1). Het leek daarna snel 0-2 te worden maar dat werd het niet. DSOV rechtte haar rug en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die viel bijna toen aanvaller Chris Zaide de bal vrij voor de keeper ontving maar helaas kreeg hij de bal niet tussen de palen. Zo werd de rust met een kleine achterstand bereikt en dus was er nog alle kans om terug te komen.

Intussen was een wat waterig zonnetje doorgebroken en werd het nog even lekker op het DSOV terras.

In de tweede helft pakte DSOV de draad goed op en ging fel en wat meer opportunistisch op zoek naar de gelijkmaker. Na enige kleine kansjes was het in de 58ste minuut raak. Een goede aanval en een ditto voorzet werd door de geheel vrijstaande Chris Zaide het doel ingekopt (1-1).

Het spel ging nu op en neer waarbij eigenlijk niet veel kansen meer waren op te tekenen.
Omstreeks de 70ste minuut besloot trainer Tom Verhoek om drie spelers te wisselen. Dat pakte helaas niet zo goed uit. Voordat het team gewend was aan de nieuwe situatie lag de bal alweer in het DSOV doel na een misser in de verdediging waardoor de ZSGOWMS spits ruim baan kreeg (1-2). DSOV was het nu echt kwijt en kon niet meer op toeren komen. Toen in de 85ste minuut een ZSGOWMS aanvaller nog eens doorkwam en niet goed geblokt kon worden werd het zelfs 1-3 en was de wedstrijd gespeeld.
Zo floot de jonge en goed leidende scheidsrechter af zodat de nederlaag voor DSOV een feit was.

Man of the Match werd doelpuntenmaker Chris Zaide.

Het zonnetje stond nog steeds op het DSOV terras dus voor het eerst dit jaar kon er door de die-hards buiten nagekaart worden. Binnen klonken de tunes van DJ van Santen. Zo werd het, zoals gebruikelijk en ondanks de nederlaag, toch weer gezelllig bij DSOV.

Volgende week gaan de mannen op verre reis naar Hooglanderveen (Amersfoort). Een overwinning wordt nu broordnodig.