1014AK
AMSTERDAM
tel. 020-6821819

Op het kille veld van SDZ in Amsterdam kon DSOV vandaag de harten van het zeer kleine DSOV legioen niet verwarmen. Het werd een zeer teleurstellende middag.

Het was koud, glad en met dreigende sneeuw op komst hadden maar weinig enthousiastelingen het veld in Amsterdam Sloterdijk weten te vinden. Ook uw verslaggever moest de verleiding van de warme kachel, een goed glas wijn en een dikke sigaar (figuurlijk natuurlijk) weerstaan en toog, ingepakt in een warme jas, naar Amsterdam in de verwachting om over een mooie overwinning te gaan rapporteren.

Al een paar minuten na de aftrap leek het erop dat die overwinning eraan ging komen. Een mooie een- twee in het strafschopgebied van SDZ bracht Vince de Kwant alleen voor de keeper. Helaas was zijn schot wel stijlvol maar veel te zacht waardoor de jonge keeper van SDZ de bal onschadelijk kon maken. Geen voorsprong dus maar in plaats daarvan zo’n vijf minuten later een achterstand door knullig verdedigen door de DSOV defensie waardoor Mariano Olf van SDZ de bal op een presenteerblaadje kreeg aangereikt en de 1-0 afdrukte.

DSOV ging direct op zoek naar de gelijkmaker maar deed dit te gehaast en met te weinig overleg, zeker als de mannen in de buurt van het zestienmeter gebied kwamen. Zo kon DSOV niet genoeg een vuist maken en bleven de kansen beperkt. En als de kansen kwamen konden ze niet afgemaakt worden. SDZ deed niet veel meer dan verdedigen maar wel met veel strijd en inzet. Tegen het eind van de eerste helft leek het er dan eindelijk op dat de gelijkmaker eraan zat te komen. Een duwfout op Bianco Carolina in het strafschopgebied van SDZ werd door de ook al jeugdige scheidsrechter met een penalty bestraft. Vince de Kwant mocht aanleggen maar faalde. De SDZ keeper tikte de te zacht ingeschoten bal naast de paal en zo ging DSOV de kleedkamer in met een onverwachte achterstand.

Het DSOV legioentje sloeg dit keer het biertje maar over en ging voor hete chocolade om op te warmen.

Het spel na rust was als in de eerste helft, een steeds meer ploeterend DSOV dat er niet meer in slaagde om voor echt gevaar te zorgen voor het SDZ doel. Te veel spelers stonden te vaak stil (geen goed idee met die kou) en gingen steeds meer op elkaar mopperen. Trainer Tom Verhoek probeerde met een aantal wissels een ommekeer te bewerkstelligen maar veel soelaas bracht dat niet. Toch was het een van de invallers die in 82ste minuut voor de 1-1 zorgde. Loet de Kwant kwam met een mooie actie op rechts een keer goed door waarna zijn voorzet door Ayman Asseban het doel werd ingelopen. Met nog een minuut of tien te gaan leek SDZ eindelijk klaar voor de sloop maar het team bleef knokken om overeind te blijven en omdat DSOV steeds meer ging drukken, kreeg het nu ook een aantal kansen. En waar DSOV de trekker niet kon vinden vond SDZ die wel toen de mee opgekomen rechtsback van SDZ de bal bij aanvaller Teddy Mijnals kreeg die de bal langs keeper Bjørn het doel in schoof (2-1). DSOV was verslagen en na nog een paar vruchteloze pogingen boog het het hoofd en droop na het laatste fluitsignaal af naar de kleedkamer waar het dit keer waarschijnlijk niet al te gezellig zal zijn geweest.

Ook het DSOV legioentje, inclusief uw verslaggever, droop snel af en probeerde voor de verwachte sneeuw thuis te komen voor de welverdiende kachel, glas wijn en dikke sigaar.

Van uw verkleumde maar intussen opgewarmde verslaggever

Terugblik van trainer Tom Verhoek:
Dit is echt een super teleurstellende middag geworden en ik ben echt geschrokken dat wij dit soort wedstrijden niet kunnen controleren en domineren.
Natuurlijk moeten we na 2 minuten (niet te missen kans Vince) 0-1 voorstaan.
Missen we een penalty en moeten wij de 7 tot 10 100% kansen (Luca intikker naast, Loet naast, Chris U kopbal naast etc.) die wij krijgen afmaken en hadden wij verdiend om deze wedstrijd “gewoon” te winnen.
Maar ik vond dat het probleem vandaag aan de bal kwam omdat de mensen zonder bal niet op hun positie vrij kwamen, maar stil bleven afwachten. En verdedigend moet je tegen deze tegenstanders de ruimte achter je eigen verdediging goed bewaken en direct druk op de bal leveren als wij de bal  verliezen zodat zij niet alle tijd hebben om hem er achter te spelen. Dat zag er vandaag bij ons zeer kwetsbaar uit.

Wij gaan kijken of wij dat samen richting de volgende tegenstander VFC kunnen verbeteren of anders in kunnen vullen.