DSOV houdt stand en pakt nipt de volle winst tegen Abcoude (1-0)

2141VA
VIJFHUIZEN
tel. 023-5581574

We wisten met z'n allen niet wat ons overkwam deze middag, het was droog en zowaar was er een zonnetje te ontwaren. Wat een verschil met eerder deze week en wat een lekker weer voor een potje voetbal aan de Zijdewinde. En het werd zoals gebruikelijk een spannend potje.

Toch was het naar DSOV maatstaven verrassend rustig op het DSOV terras bij aanvang van de wedstrijd. De aanwezigen zagen allereerst de foto met wedstrijdsponsor Marco de Groot van Premium Liften en natuurlijk onze pupil van de week Anas Chakrouni die zijn rush naar het doel van Abcoude met een raak schot bekroonde. Daarna gingen de mannen aan de slag.

1ste helft:
Direct al na de start van de wedstrijd was DSOV fel en kort op de bal en pakte daarmee meteen het initiatief. Abcoude wist daar vooralsnog moeilijk mee om te gaan maar kon DSOV wel van kansen afhouden. Na een minuut of tien kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht waarbij DSOV voetballend duidelijk de betere partij was maar waarbij Abcoude met fysiek spel voldoende tegenwicht bood en af en toe met snelle aanvallen dreigend kon zijn. Omdat er aan beide kanten weinig echte kansen gecreëerd werden bleef de brilstand tot aan de rust op het scorebord staan (waarvan overigens ook de klok steevast op 00:00 bleef staan).

Rust:
In de rust een officieel momentje in de kantine. Na 15 jaar hart, ziel en zaligheid gelegd te hebben in zijn rol als beheerder van het DSOV complex vond Jeroen van Santen het tijd om een stapje terug te doen. Zijn functie met de vele werkzaamheden is intussen opgeknipt in kleinere porties die voor een deel ingevuld zijn. Vandaag was het tijd om Jeroen officieel te bedanken voor al die jaren. Vice voorzitter Jaap Litjens had een mooi woordje voor Jeroen en een mooi aandenken in de vorm van een DSOV shirt in frame met een speciaal ’’15 jaar’’ opdruk. Tot erelid kon Jeroen  niet meer benoemd worden want dat is hij al. Namens hemzelf en alle andere DSOV’ers bedankte Pierre Duindam met een mooie bos bloemen ook Emmy, Jeroens wederhelft, voor al de uren die ze Jeroen aan DSOV heeft moeten afstaan. Toch is ze er nog niet helemaal van af want Jeroen zal nog geregeld achter de bar als barman zijn karakteristieke fluitje laten horen.

Verder met de wedstrijd, 2e helft:
Na rust eenzelfde beeld. Een op en neer gaande strijd waarbij het fysieke steeds prominenter werd. Nog steeds weinig kansen voor beide doelen tot aan de 82ste minuut toen een goed aangesneden vrije trap voor DSOV vanaf links de doelmond werd ingepompt. Luca Schut, toch niet een van de grootste kreeg te midden van de verdedigende reuzen van Abcoude toch zijn hoofd tegen de bal en passeerde de keeper. Maar de bal ketste via de paal langs de doellijn en dus leek de kans de mist in te gaan. Gelukkig voor DSOV was Chris Uijtenhaak attent en gaf het laatste tikje over de lijn. Of het inderdaad Chris was is nog open voor discussie want in de mêlee van spelers was het niet heel goed op te maken wie de langste teen had. In ieder geval had DSOV de begeerde voorsprong te pakken (1-0).

Nu ging Abcoude va-banque spelen en kwam DSOV onder druk te staan. Toch bleef het de voetballende oplossingen zoeken en kon daarmee de druk redelijk eenvoudig weerstaan. Tot echter een diepe bal de rappe spits van Abcoude bereikte en de DSOV verdediging uitgespeeld was. Dus restte keeper Bjørn Haggerty niets anders dan net buiten het 16 meter gebied aan de noodrem te trekken. Dat betekende direct rood en dus moest DSOV het de laatste 10 minuten met 10 man zien te rooien. Reservekeeper Vince Agterhof ging het doel bemannen en deed dat met overtuiging. De opvolgende vrije trap vanaf de 16 kon hij meet een mooie duik onschadelijk maken en daarna waren zijn reddingen ook cruciaal aan het veilig over de streep brengen van de overwinning. Dat lukte dus, zelfs na de extra lange extra tijd (of leek dat zo). Zo pakte DSOV, na de winst van vorige week, weer de drie punten en wipt nu over Abcoude heen in de ranglijst. Feest dus in de kleedkamer.

Het intussen toch wel aangevulde DSOV legioen kon de warme kantine in om na te kaarten, hoewel het zich wat liet afleiden door de TV wedstrijd Almere – Ajax. In ieder geval had onze huis DJ Joost Rustman zijn installatie paraat om de overwinning muzikaal te omlijsten.

Tot Man of the match werd Stan Raji benoemd die deze wedstrijd ijzersterk en soeverijn voor de dag kwam.

Volgende week gaan we weer naar Amsterdam waar het lager geklasseerde DCG ons staat op te wachten. Kunnen we deze lijn voortzetten?