DSOV gaat net voor tijd de boot in tegen De Meer (1-2)

Zijdewinde 3
2141VA
VIJFHUIZEN
tel. 023-5581574

Met De Meer als tegenstander moest DSOV het vandaag alweer opnemen tegen een sterke ploeg. De Meer stond tot vandaag gedeeld eerste in de competitie waar DSOV genoegen moet nemen met een bescheiden zesde plek. Het werd een spannende pot voetbal.

Het DSOV legioen had met een uurtje extra slaap in de benen ook dit keer het herfstachtige DSOV complex te vinden. Als eerste konden ze meemaken dat onze sponsoren D-Dranken, Restaurant de Meerpaal, Mediagraaf, Melman Media en BMB Techniek officieel een contract aangingen ofwel verlengden, daarna de statiefoto met de wedstrijdsponsor Blom BV (die helaas niet zelf aanwezig kon zijn) en dan natuurlijk de pupil van de week Daan de Graaf die als eerste het doel van De Meer mocht bestoken.

Daarna gingen de grote mannen van start. Meteen was al duidelijk waarom De Meer medekoploper was. De technisch vaardige spelers combineerden soepel en DSOV had weinig in te brengen. Het leek dus een zware middag te gaan worden. Temeer ook omdat al omstreeks de 10e minuut De Meer via Queentiuno Zinhagel doel trof na een vlot uitgespeelde aanval (0-1). Wellicht dat De Meer het daarna wat te gemakkelijk op ging nemen maar zeker was dat de mannen van DSOV de mouwen opstroopten en daarmee De Meer beter weerstand konden bieden, hoewel het spel van DSOV, vooral aan de bal, nog erg onrustig was. De vlotte combinaties van De Meer werden vroeg gestoord waardoor de opponent niet echt meer gevaarlijk kon worden. DSOV zelf kwam nu ook een paar keer gevaarlijk door maar tot aan de rust werd er niet meer gescoord.

Na rust kwam De Meer terug in het zwarte uitshirt van DSOV. Het rood van het team en het rood wit van DSOV bracht de scheidsrechter blijkbaar in verwarring. DSOV nam nu direct het heft in handen. Met energiek spel en steeds vaker ook goed voetbal kwam De Meer al snel onder druk te staan. Maar De Meer bleef gedisciplineerd en geconcentreerd verdedigen waardoor de kansen voor DSOV beperkt bleven. Toch kwam de gelijkmaker er nadat de verdediging van De Meer dacht dat de scheidsrechter het spel zou dood leggen na een botsing tussen twee spelers in het strafschopgebied. Dat gebeurde echter niet en DSOV speelde de daaropvolgende kans uit door een intikker van de net ingevallen Bianco Carolina (1-1). Ondanks luide protesten van de spelers van De Meer hield de scheidsrechter voet bij stuk en keurde het doelpunt goed.
DSOV probeerde nu ook de volle winst te pakken en kwam een paar keer gevaarlijk door. Maar het nam daarmee ook steeds meer risico. Dat kwam de ploeg duur te staan. Bijna in de laatste minuut van de reguliere speeltijd liet het de rechtsback van De Meer vrijuit opstomen naar het DSOV strafschopgebied en inschieten. De bal raakte de verre paal en caramboleerde ongelukkig tegen de hand of arm van Danny Rathebe, tenminste dat zag de scheidsrechter en dus werd het een strafschop. Sergio Drenth wist daar wel raad mee en schot de bal droogjes in het doel naast keeper Bjørn Haggerty (1-2). DSOV probeerde nog van alles om in de blessuretijd alsnog een puntje uit de strijd te slepen maar tevergeefs. Het werd een onverdiende nederlaag tegen een uitzinnig blij De Meer.

De teleurgestelde DSOV aanhang zocht de warme kantine op om na te kaarten en nog een glimp op te vangen van de wedstrijd PSV-Ajax. Dat betekende voor sommige Ajax die-hards nog meer teleurstelling maar voor de PSV adepten een pleister op de wonde van de DSOV nederlaag.

DSOV had vandaag minimaal 1 punt verdiend maar staat toch weer met lege handen. Toch biedt het vertoonde spel volop hoop op betere tijden. Hopelijk beginnen die tijden volgende week zondag al als de ploeg op bezoek gaat bij Antibarbari in Rotterdam. Hoewel niet echt naast de deur rekenen we ook dan weer op ons trouwe DSOV legioen!!

Man of the Match voor DSOV werd dit keer de sterk spelende aanvoerder Chris Uijtenhaak.