DSOV buigt niet voor koploper Sporting Martinus en speelt gelijk (0-0)

Zijdewinde 3
2141VA
VIJFHUIZEN
tel. 023-5581574

Prachtig winterweer aan de Zijdewinde op deze 28e januari was hopelijk de voorbode van een mooie wedstrijd tussen DSOV en de koploper. Een koploper die tevens de club van trainer Tom Verhoek was, vorig seizoen.
Na de opening door pupil van de week Thijs van Dusseldorp konden de twee teams de mouwen opstropen.

De eerste helft probeerde Martinus meteen de druk op de verdedigingslinie van DSOV te zetten en dat leidde tot meerdere gevaarlijke situaties voor de goal van Bjӧrn Haggerty. Dit was dermate dreigend dat Tom Verhoek een ingreep deed door, de als spits gestarte, Bianco Carolina naar achteren te halen. Met een vijfmans-defensie was het ergste gevaar geweken en de eerste helft was verder vrijwel gelijk opgaand.

In de rust was er een ander elan in het team van DSOV getreden, al dan niet ten gevolge van een ‘duidelijk’ gesprek. Na twee minuten werd Chris Zaide diep gestuurd en ging alleen op keeper Sharique Hovenkamp af. Jammer genoeg ging het geplaatste schot net aan de tweede paal voorbij. Een paar minuten later zag Vince de Kwant de keeper tamelijk ver voor zijn doel staan en probeerde hem met een trap over veertig meter te verrassen. Door snel terug te lopen kon hij deze kans echter onschadelijk maken.

Nog een paar minuten later was Ayman Asseban ongelukkig met een kopbal bij de tweede paal, na een voorzet van Chris Zaide.

Hiermee was het overgrote deel van het aanvallende kruit aan DSOV zijde wel verbruikt en ging Martinus over tot meerdere aanvallen op het DSOV-doel, waarbij het nodige geluk en de paal in de weg van een overwinning voor Martinus stonden.

Terug kijkend heeft DSOV een aantal goede kansen gecreëerd maar was Martinus het grootste deel van de wedstrijd de bovenliggende partij. Toch hoeft de thuisploeg zich niet te schamen voor het vertoonde spel en heeft het een verdiend punt overgehouden aan deze wedstrijd.

Na afloop bleef het nog lang gezellig in het Grand Cafe DSOV!