Voetbal: DSOV delft in Amsterdam het onderspit tegen DCG (2-1)

Herman Bonpad 7
1067SN
AMSTERDAM
tel. 020-6139209

Vorig seizoen was de uitwedstrijd tegen DCG (ook in het najaar) het begin van een mooie serie overwinningen. Nu betekende deze wedstrijd het eind van een mogelijk nieuwe reeks winstpartijen.

De oorzaak naar mijn idee is dat we niet de felheid en agressie op konden brengen die de tegenstander wel tentoonspreidde. Vince Agterhof verving de geschorste Bjӧrn Haggerty zeer vakkundig, daar lag het zeker niet aan

De eerste helft begon vrij afwachtend van beide zijden zonder dat beide ploegen echt gevaar konden stichten. . Na een op en neer gaande beginfase schoot Rutger Timmermans na een corner in de korte hoek waarbij de goalie van DCG goed redde ten koste van een nieuwe corner. Na die corner werd de afgeslagen bal van buiten de zestien op doel geschoten waarbij een verdediger van DCG hands maakte. Vince de Kwant benutte deze buitenkans vlekkeloos en zo kwam DSOV op een 0-1 voorsprong.

Deze voorsprong bleef slechts vier minuten op het scorebord want DCG wist na een weggekopte corner via de grond de 1-1 te scoren.

Kort voor rust lag de wedstrijd stil voor een vrije trap toen de centrale verdediger van DCG zijn elleboog vol in de nek van Ayman Asseban plantte. De scheidsrechter had het geconstateerd maar tot verbazing van iedereen trok hij een gele kaart waar dit toch echt een rood exemplaar had moeten zijn.

De rust brak zo aan met een 1-1 tussenstand.

Na een klein kwartier in de tweede helft leidde een misverstand tussen twee spelers van DSOV een tegenaanval in die in buitenspelpositie benut werd door DCG. Echter werd het vlagsignaal van de invallende assistent, Rob van Haaster, genegeerd door scheidsrechter Schoonderwoerd en was de stand 2-1. In het restant gebeurde er genoeg qua wissels, zogenaamde blessures, tijdrekken, twee rode kaarten (eerlijk verdeeld over beide ploegen) maar geen doelpunten meer. Dit tot teleurstelling van het weer in grote getale aanwezige publiek uit Vijfhuizen. Dit laatste maakt me toch elke keer weer ongelooflijk trots. Het uitpubliek dat het thuispubliek aan alle kanten overstemt.

Hopelijk slaat dit volgende week weer over naar het team zodat de thuiswedstrijd tegen SO Soest weer een positief resultaat oplevert.