2141VA
VIJFHUIZEN
tel. 023-5581574

Op de laatste competitiezondag van 2023 was het voor DSOV zaak om tegen de bezoekerts VFC drie punten te pakken om in het linker rijtje van de stand te blijven. Het werd een moeilijke exercitie met een happy end.

Geen wedstrijdsponsor vandaag maar wel pupil van de week Luca Zonderhuis die uiteraard, onder toeziend oog van het binnenstromende publiek, de eerste bal netjes in het netje van de tegenstander legde.

De grote mannen konden beginnen tegen een volledig onbekende tegenstander uit het verre Vlaardingen. Gelukkig een stukkie warmer en in en wat minder troosteloze ambiance dan vorige week. DSOV begon overtuigend met goede combinaties en met druk op de tegenstander. Het resultaat liet niet lang op zich wachten. In de 13e minuut kreeg spits Ayman Asseban de bal toegespeeld. Hij draaide, zoals een spits betaamd, zich goed vrij en schoot de bal onberispelijk langs de keeper van VFC (1-0). Dit keer dus wel een fijne vroege voorsprong.

In de rest van de 1ste helft gebeurde er niet veel voor de beide doelen. Het spel van beide kanten was rommelig en onrustig met weinig overleg en dus met weinig kansen. Zo werd er met de 1-0 gerust.

Na rust leek het voor de DSOV mannen steeds moeilijker te worden om de voorsprong vast te houden. VFC pakte het heft in handen en DSOV had de handen vol om de tegenstander van het doel af te houden. Dat lukte, ook al omdat VFC niet erg slagvaardig bleek te zijn. Veel kansen waren er dan ook deze helft niet. Met het inzetten van een aantal invallers werden de uitvallen van DSOV echter nu wel gevaarlijker, ook al omdat VFC meer risico’s ging nemen. Na een paar goede maar gemiste kansen was het tegen de 90ste minuut raak na een aanval via links die door de ingevallen Vince de Kwant werd afgemaakt (2-0). Vince verloor daardoor even zijn hoofd en trok van blijd- of gramschap zijn shirt uit met als resultaat een gele kaart. Die werd in de laatste minuut nog belangrijk. Zijn broer Loet de Kwant zorgde aan paar minuten later voor de kers op de overwinningstaart door de VFC defensie op z’n Ibrahomovics prachtig uit te spelen en de 3-0 te scoren.

De wedstrijd was daarmee beslist, alleen zorgde Vince de Kwant in de lkaatste minuut nog voor een smetje door een wilde en onnodige tackle en daarmee een tweede gele kaart, dus rood.

Al met al een mooie maar toch wel wat geflatteerde overwinning. De drie punten zijn meer dan welkom.

Als Man of The Match werd Daan Sanders uitgeroepen. Met zijn goede spel en overzicht was hij een baken van rust in de DSOV verdediging en zorgde hij er mede voor dat VFC niet tot echte kansen kon komen. De bloemen waren dan ook voor hem.

Het opgetogen DSOV legioen voegde zich bij de velen die het DSOV Grand Café al bevolkten en zo was het in een mum van tijd volle bak. Naast het nakaarten over de wedstrijd kon er naar het de WK wedstrijd van Nederlands handbalteam met DSOV coryfeeën Zoë Sprengers en Tamara Haggerty gekeken worden.

Onze huis zanger en DJ Joost Rustman zorgde voor de muzikale omlijsting maar natuurlijk zat iedereen ook te wachten op de komst van koe Greta die haar plekje op het hoofdveld zou uitzoeken voor een verse plakkaat. Zoals had ze even tijd nodig maar uiteindelijk lukte het en kon ze daarmee iemand met het juiste lot gelukkig maken.

Aankomende woensdagavond is de echt laatste wedstrijd van het jaar waar SO Soest op bezoek komt om de afgelaste wedstrijd van een paar weken geleden in te halen. Als het team mannen dan weer drie punten kan pakken stijgt het naar de 6e plek.

Natuurlijk verwachten we dan het DSOV legioen weer op volle sterkte.