ABCOUDE
tel. 0294-281488

Als de thuisblijvers ooit ongelijk hadden was het wel vandaag!

Bij een aangenaam voorjaarszonnetje arriveerden we op het mooie sportpark van sv Abcoude.

Meteen vanaf de aftrap toog DSOV in de aanval en na een absoluut donkergeel-waardige overtreding kreeg Vince de Kwant een vrije trap, net buiten de punt van het strafschopgebied. Met een prachtige krul verdween de bal in de linkerbovenhoek achter doelman Niels Neering (0-1).

Een heerlijk begin maar zo’n vroege voorsprong kan ook verlammend werken, maar niet vandaag! Na een kwartier schoot de vandaag ‘op 6’ spelende Stan Raji net iets te hoog om een tweede goal aan te tekenen, maar dat was een voorbode van wat er nog komen ging. Na 25 minuten gaf Danny Rathebe een perfecte voorzet die Vince heel verrassend op het laatste moment liet lopen. Dit bracht Rutger Timmermans in prima schietpositie die hij met een stuit tot doelpunt promoveerde (0-2). Voordat de aanhang van DSOV uitgejuicht was gaf Vince een geweldig aangesneden voorzet precies op het hoofd van Chris Zaïde, die de bal goed via de grond binnen kopte. Binnen het half uur een 0-3 voorsprong, dat was een ongekende luxe!

Een paar minuten later had Chris Uijtenhaak de voorsprong al voor rust bijna naar onoverkomelijke proporties gebracht toen hij een hoge voorzet in het zijnet kopte.

Na de rust waren veel supporters nog niet teruggekeerd toen de vierde goal er al in lag. Leroy Sprengers onderschepte slim een breedtebal en ging op volle snelheid op de goal af en scoorde fraai de 0-4. De wedstrijd was binnen en nu was het zaak de wedstrijd vol te spelen zonder averij zoals kaarten of blessures. Tom Verhoek ging wisselen om spelers heel en fit te houden.

Een van de ingebrachte spelers, Luca Schut werd in de 68e minuut diep gestuurd en zette fraai voor op de naar de eerste paal sprintende Chris Zaïde, die de 0-5 slim achter keeper Neering plaatste. Hierna kwam bij de tegenstander wat lichte irritatie boven drijven die wel te verklaren is na zo’n ontluisterende achterstand.

Meest vervelende moment in de tweede helft was de tweede gele kaart die Bjӧrn Haggerty ontving bij een poging de bal in de lucht weg te schieten, wat als gevaarlijk spel werd beoordeeld door de scheidsrechter van dienst, de heer Rampersad.

Tom was inmiddels door z’n wissels heen waardoor de al eerder ingevallen Dave de Boer de honneurs als keeper waarnam voor de laatste drie minuten.

Al met al een enerverende wedstrijd waarbij de legio geproduceerde kansen nu eens wel werden benut, tot grote tevredenheid van de meegereisde supporters.

Bravo mannen, we hebben van jullie genoten.

Zondag 14 april komt DCG op bezoek aan de Zijdewinde, komt allen!