Vroege rode kaart nekt goed spelend DSOV in de thuiswedstrijd tegen SDO (1-3)

Zijdewinde 3
2141VA
VIJFHUIZEN
tel. 023-5581574

DSOV was goed op weg naar een mooi resultaat vanmiddag maar in de 30ste minuut kwam er een kink in de kabel door een rode kaart en een strafschop.

Op een langzaam met supporters vullend DSOV complex was het pupil van de week Mika van der Oord die de eerste aftrap mocht nemen en op mocht stomen naar het doel van SDO. Zijn goed geplaatste schot belande echter op de paal. Gelukkig wist hij in de herkansing fraai te scoren. Daarvoor was de wedstrijdsponsor van vandaag De Nieuwe Meerpaal al in het vizier gekomen bij de wedstrijdbal.

DSOV begon goed aan de wedstrijd, vlot combinerend en zeker niet bang voor het hoger geplaatste SDO. Sterker nog, het initiatief lag vooral bij DSOV dat dan ook af en toe een kansje kreeg. Maar in de 20ste minuut was het raak. Loet de Kwant werd op de linkerflank met een dieptepass aangespeeld, waarna hij met een prachtige aanname, een paar keer kappen en een goed geplaatst schot de 1-0 wist aan te tekenen.

Dat was een mooie opsteker. Het spel golfde verder wat op en neer zonder noemenswaardige voorvallen. Maar in de 30ste minuut ging het mis toen de sterk spelende Stan Raji een bal net niet goed aannam en daarmee de linkerspits van SDO een doortocht naar het DSOV goal gaf. In zijn ijver om het foutje goed te maken trok Stan in het strafschopgebied aan het shirt van de SDO’er waarna deze zich graag liet vallen. De scheidsrechter floot terecht voor een penalty, het ging dan ook om een doorgebroken speler. Waarom Stan dan ook meteen direct rood kreeg zorgde voor verbijstering bij het DSOV legioen. Geel zou toch voldoende moeten zijn dacht men. Maar uw verslaggever heeft het voor u even nagezocht in de KNVB spelregels:

Als een speler een overtreding begaat ten opzichte van een tegenstander binnen zijn eigen strafschopgebied en daarmee de tegenstander een duidelijke scoringskans ontneemt en de scheidsrechter dit bestraft met een strafschop, dan ontvangt de overtredende speler een waarschuwing als de overtreding gebeurde in een poging de bal te spelen; in alle andere gevallen (bijv. vasthouden, trekken, duwen, geen mogelijkheid om de bal te spelen etc.) moet de overtredende speler van het speelveld worden gezonden

Terecht rood dus, overigens wel een vreemde spelregel.

De strafschop zelf werd door Desley Groenewegen van SDO loeihard het doel ingejaagd en dus was de stand weer gelijk (1-1). Het legioen zag het nu somber in. Zo lang met 10 man spelen, dat kan niet goed gaan. Maar tot menig verrassing kon SDO niet profiteren van het overtal. DSOV bleef met nog steeds goed spel redelijk gemakkelijk op de been en haalde zo de rust met de gelijke stand op het scorebord.

Na rust ging hetzelfde spel verder met aan beide kanten weinig kansen. Maar net als twee weken geleden ging het ook dit keer na een aantal wissels mis. Het goede spel stokte en SDO kreeg kansen. In de 79ste minuut kwam de klap voor DSOV na een foutje van de ingevallen Leroy Sprengers waardoor de DSOV verdediging uit positie was en Yassin Azarfane van SDO de 1-2 scoorde. DSOV kwam dit niet meer te boven, het spel werd rommelig en van goed opgezette aanvallen kwam het nauwelijks meer. SDO kreeg aan de andere kant nu kansen maar keeper Bjørn Haggerty wist het gevaar vooralsnog te beteugelen. Maar in de 90ste minuut kon hij bij een scrimmage voor de goal de verdere achterstand niet meer voorkomen. Augustine Yeboah tikte de 1-3 binnen.

De wedstrijd was nu gespeeld en het was wachten op het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter.

Een domper voor het team dat zo goed aan de wedstrijd begon. DSOV verkeert nu in de gevarenzone en moet de komende wedstrijden tegen hoog geplaatste tegenstanders. Dat wordt alle zeilen bijzetten. Maar aan de andere kant laat het vertoonde veldspel zien dat DSOV tegen elke tegenstander op kan. Nu nog wat stoot- en scoringskracht in de voorhoede ajb!

Man of The Match werd keeper Bjørn Haggerty, de bloemen waren dus voor hem.

Ondanks de nederlaag werd het natuurlijk, met muzikale begeleiding van DJ DaVinci, toch weer erg gezellig in het Grand Café.