DSOV doet zichzelf tekort in Hooglanderveen. 1-1 (0-1)

3829BX
HOOGLANDERVEEN
tel. 033-2571918

Hooglanderveen 1 – DSOV 1

Met ‘nog enkele plaatsen in de bus beschikbaar’ grijpt uw reporter zijn kans om de uitwedstrijd in Hooglanderveen te gaan aanschouwen. Het is nog redelijk rustig op Sportpark Willem Tomassen als John zijn bus vakkundig de parkeerplaats opdraait.

Het is een zonovergoten middag.  Dat was het op 9 oktober 2022 ook. Het is niet te hopen dat dit een voorbode is voor wat ons te wachten staat. Toen gingen we, inspiratieloos, onder een heerlijk zonnetje er met 6-0 van af.

We beginnen met een minuut stilte vanwege een overleden erelid. Deze vrijwilliger zal voortaan ‘van boven’ zijn cluppie volgen.
De pupil van de week legt de complete verdediging van DSOV in de luren en stuurt Björn ook het bos in.

We moeten Chris in de verdediging helaas missen. Vorige week tegen ZSGOWMS kreeg hij een schop tegen zijn hoofd en moest op doktersadvies rust houden. Quilian, Daan, Stan en Danny zijn onze laatste linie vandaag.

Hooglanderveen gaat direct ten aanval en krijgt na 20 seconden al de eerste corner. Die leidt gelukkig nergens naar. Na enkele minuten hoge ballen over en weer neemt DSOV het heft in handen. Luca krijgt in minuut 7 een reuzenkans. Helaas trok hij te ver naar buiten in plaats van de kortste weg naar de goal te kiezen. Zijn schot wordt geblokt. 5 minuten later pikt Vince een rebound op en lepelt de bal nèt over.

Met het mooie voorjaarsweer dreigt het een gezapig potje te worden, maar na een afgemeten voorzet gaan bij de de achterhoede van Hooglanderveen alle handen de lucht in. Er houdt echter één verdediger zijn arm naar beneden. Dat was degene die het buitenspel ophief.
De assistent houdt, terecht, de vlag omlaag en Luca is koelbloedig en laat de keeper kansloos.
DSOV is de bovenliggende partij, Hooglanderveen is geen schim van de ploeg die in het seizoen 22/23 ons elftal volledig zoek speelde.
Kansen worden aaneen geregen maar nog niet verzilverd. Vlak voor rust krijgt Chris Zaide een grote kans, maar helaas werkt hij de bal ver naast.

Met vertrouwen in de tweede helft hebben we wel een consumptie verdiend. Een heerlijke goudgele rakker op een zonovergoten terras. Dàt is lang geleden.

Ondertussen heeft PSV een voorsprong genomen op Feyenoord.

De tweede helft gaat DSOV door met het creëren van kansen. Als Loet in minuut 47 de bal op het hoofd van Chris Zaide plaatst springt de DSOV aanhang op. Helaas kan Chris de bal niet de juiste richting geven.
Tom stuurt ondertussen Sidney, Bianco en Ayman de dug out uit voor hun warming up.

We zullen uit een ander vaatje moeten gaan tappen. Met zoveel onbenutte kansen loop je straks tegen een dompertje op.
Als Hooglanderveen in de 70ste minuut een keer in het strafschopgebied van DSOV gevaar sticht moet Björn het ontgelden. Gelukkig lapt Leshawn hem snel op. Thom Schol kan weer gaan zitten. Een kwartier voor tijd wordt Ayman gebracht voor Luca. Misschien kan zijn lengte eindelijk het verschil maken en Hooglanderveen de genadeklap geven.

Als in minuut 76 een afgeslagen bal door Hooglanderveen met een snoeiharde voley via paal en lat achter Björn wordt gewerkt dreigt er alsnog een pikzwart scenario. Wàt een wereldgoal was dit ! De hele wedstrijd beter en straks alsnog het deksel op de neus ?

DSOV wordt terugggedrongen, Othman krijgt geel, een optelsom voor de hele wedstrijd ‘praten’ tegen de, prima leidende, scheidsrechter.
Leroy en Kay vervangen Vince en Othman 7 minuten voor tijd. Kort daarna stijgt de Hooglanderveen goalie boven zichzelf uit als hij de inbreng van Ayman met een fraaie duik pareert. Vlak voor tijd speelt Leroy zichzelf knap vrij en drukt af. De bal gaat over. We moeten genoegen nemen met een gelijk spel.
Dus komende week trainen op afwerken……

Feyenoord deelt de punten met PSV

Om 17.00 gaat de bus terug richting Vijfhuizen.Napraten over de gemiste kansen onder het genot van een lekkere versnapering.
Na een korte stop bij De Hakkelaar zijn we om 18.10 weer terug op de Zijdewinde en gaat een ieder zijns weegs.

Volgende week ontvangen we SDO aan de Zijdewinde.