DSOV speelt matige maar pakt toch een punt in Bloemendaal (1-1)

Bergweg 5
2061KB
BLOEMENDAAL
tel. 023-5375300

Een verstoorde voorbereiding doordat een aantal spelers de Tomtom verkeerd hadden ingesteld en te laat op de Bergweg in Bloemendaal arriveerden. Wel namen de mannen een goed voorbeeld van DSOV 2 mee dat vanochtend koploper Hoofddorp met 3-1 versloeg.

Met een aantal omzettingen in de beoogde basisopstelling begon DSOV met de wind mee aan de altijd lastige wedstrijd tegen de club aan de voet van de Kennemer duinen. Het begin was daardoor wat rommelig maar toch was DSOV in het eerste bedrijf de bovenliggende partij zonder echt grote kansen te creëren. Tot de 24ste minuut toen Chris Uijtenhaak een goede voorzet achter de verdediging van Bloemendaal langs gaf. Luca Schut rondde deze afgemeten bal bij de 2e paal fraai af.

De rest van de eerste helft bleef het gelijk op gaan al had een goede aanval van DSOV een beter lot verdiend, maar de rust werd toch bereikt met een 0-1 stand.

In de tweede helft had Bloemendaal de, iets steviger waaiende, wind in de rug en maakte daar gretig gebruik van. Vele ballen werden voor de goal van Bjӧrn Haggerty gegooid, maar de nauwkeurigheid was ook bij hen ver te zoeken. Ondanks meerdere wissels aan DSOV-zijde bleef het spel slordig, al was op de inzet niet veel aan te merken.

Maar dit gold ook voor Bloemendaal en dus was de aanhang uit Vijfhuizen niet gerust op een goede afloop. Dit voorgevoel werd uiteindelijk in de 83e minuut bewaarheid, toen een voorzet van rechts in tweede instantie werd binnen gewerkt voor de 1-1.

Hierna zette DSOV nog wel een aantal minuten goed aan en produceerde ook wat kleine mogelijkheden. Met iets meer geluk had de wedstrijd nog gekanteld kunnen worden maar feitelijk hadden geen van beide teams vandaag, recht op meer dan een punt!