Goeie competitiestart van DSOV (DSOV – Bloemendaal 2-1)

Zijdewinde 3
2141VA
VIJFHUIZEN
tel. 023-5581574

We keken er naar uit, hoe zouden onze helden van 23/24 zich in de eerste competitiewedstrijd manifesteren? Het werd een spannende zaterdagavond met een goeie tegenstander en een gelukkige winnaar.

Zoals traditie betaamt, begon de wedstrijd met een foto van de wedstrijdsponsor, Peter Hendriks. Maar, geen Peter te bekennen, die bleek vast te zitten in diverse files rondom Amsterdam.
Dan maar concentreren om de Pupil van de Week, Tom Benschop. Tom mocht de spits van de gehele competitie afbijten, aangezien dit de allereerste wedstrijd in de competitie was. Natuurlijk ging hem dat goed af met een mooi schot langs de keeper van Bloemendaal.

Intussen druppelde het legioen het complex op en werd het lekker vol langs de lijn. De mannen konden beginnen met een paar nieuwe gezichten. Gelukkig had uw verslaggever een lijstje ontvangen en zag Rutger Timmermans, Quillian Luijk en Chris Zaide als nieuwe namen.

Al snel na de aftrap zagen we een goed ingespeeld en fysiek spelend Bloemendaal en een nog wat onwennig en onzeker DSOV. DSOV kwam er niet echt aan te pas maar legde wel veel strijd in de wedstrijd. Waarschijnlijk daardoor wist Bloemendaal, ondanks het overwicht, toch niet echte grote kansen te creëren. Naarmate de wedstrijd vorderde ebde het overwicht van Bloemendaal wat weg en kwam DSOV beter in het spel. Zo golfde het spel op en neer maar het was toch wel verassend dat in de 41ste minuut DSOV de leiding nam. Een hoekschop van rechts werd door de geheel vrijstaande Chris Zaide onhoudbaar langs de keeper gekopt (1-0). De 41ste minuut is een gokje want de tijd op het scorebord was bij de 28ste minuut gestopt. Tja, voor onze nieuwe scorebordoperator is het ook even wennen. Hopelijk had de scheidsrechter het goed bijgehouden want anders zou het minutenspel (wie raad/gokt de minuut van de goal van DSOV) nog een probleem kunnen worden. Zo gingen onze mannen met een voorsprong de kleedkamer in voor de thee.

Na rust begon DSOV sterk maar al snel pakte Bloemendaal over en deed er nog een extra schepje bij om snel langszij te komen. Zo kwam DSOV weer onder druk en moest het alle zeilen bijzetten om de Bloemendalers van zich af te houden. Dat lukte met strijd en passie want ook nu kreeg Bloemendaal niet echt veel grote kansen. Toch had het DSOV legioen het idee dat de gelijkmaker niet kon uitblijven. Op spaarzame momenten kroop DSOV uit de schulp en zocht het doel aan de Zijdewinde kant van het veld. Maar ondanks de goede suggesties van de mannen van het Kennerslaantje aldaar, lukte het ook DSOV niet om de keeper van Bloemendaal in het nauw te brengen. Dat werd anders toen Bloemendaal de teugels weer wat verder moest laten vieren en DSOV weer een paar keer doorkwam. Prompt kon in de 85ste minuut (denken we) een voorzet van links door de attente invaller Ayman Asseban in het doel worden getikt (2-0). Wat een weelde maar helaas was die niet van heel lange duur. In de 90ste minuut was het voor Bloemendaal nu eindelijk raak. Een schot van Koen Beeren net buiten het strafschopgebied zeilde het doel van keeper Bjørn Haggerty in (2-1).  Bjørn stond erbij en keer ernaar, wellicht omdat zijn zicht beperkt werd.
Nu was het nog even peentjes zweten om de drie punten over de eindstreep te trekken. Bloemendaal deed er alles aan om de DSOV bres te breken maar het lukte niet hoewel de scheidsrechter ze nog wat extra tijd gaf. Zo stapte DSOV als overwinnaar van het veld en werd daarmee, als was het maar voor één dag, koploper van deze competitie! man of the Match werd Stan Raji, die inderdaad een dijk van een wedstrijd speelde.

Na afloop genoeg om over na te kaarten. Helaas werd dat al snel moeilijk door het volume van ons zangertje van de avond. Aangezien hij hetzelfde bandje had meegenomen als vorig seizoen werd het tijd voor uw verslaggever om huiswaarts te gaan.

Onze trainer Tom Verhoek blikte als volgt op de wedstrijd terug:

" Het is natuurlijk bijzonder om de competitie direct aan te vangen met een derby. Als ik dan ruim 450 supporters langs de kant zie staan is dat exact één van de redenen waarom ik hier graag hoofdtrainer wilde worden.

Ik denk dat de gelukkigste vandaag heeft gewonnen. Van minuut 20 tot 45 heb ik een goed DSOV gezien. Een team dat aan de bal het verschil kon maken. De 2e helft heb ik een TEAM gezien dat voor iedere meter aan het knokken was. Ik vind het bijzonder knap dat deze jongens dit vol konden houden, ondanks de lastige voorbereiding (Mysteryland naast het terrein van DSOV en de feestweek van Vijfhuizen op het terrein).

Wij gaan de komende weken aan de slag om aan de bal nog wat stapjes te maken, maar deze teamspirit moet de basis zijn voor de komende periode."