Slippertje in de laatste minuten komt DSOV duur te staan tegen Antibarbari (1-2)

tel. 023-5581574

Tegen een goede tegenstander en onder moeilijke weersomstandigheden speelde DSOV weer een goede wedstrijd. Alleen viel het kwartje, niet voor het eesrt dit seizoen, de verkeerde kant op.

Een harde wind en felle buien maakten het voetbal voor spelers, leiding en supporters niet echt aangenaam. Maar toch, met het Kennerslaantje als wedstrijdsponsor en pupil van de week Jordan van Veenendaal zou het vandaag tegen Antibarbari toch niet mis kunnen gaan. De kenners waren aanwezig op hun vertrouwde plek en Jordan liet na een rush en mooi schot de keeper van de studentenploeg kansloos. Hoewel niet mis kunnen gaan…., na een korte openingsfase waarin DSOV brutaal de aanval zocht was het Antibarbari dat het heft in handen nam en het met haar rappe aanvallers de wat onwennige defensie van DSOV moeilijk maakte. Al in de 10e minuut ging het mis voor DSOV toen een voorzet vanaf rechts door een Antibarbari aanvaller tot doelpunt werd verheven (0-1). De kenners van het Kennerslaantje en ook andere supporters hielden hun hart vast, zou de wedstrijd nu al gedaan zijn? Maar zoals vaker dit seizoen rechtte onze mannen hun rug en begonnen Antibarbari goed partij te bieden. Daarmee verdween de druk op het DSOV doel en kwamen er kansen voor het Antibarbari doel. Omstreeks de 30ste minuut kon het legioen opgelucht adem halen. Bij een kluts voor het doel van Antibarbari was Vince de Kwant oplettend en schoof de bal het doel in (1-1). Wat een opsteker!

Met de 1-1 was de ruststand bereikt en konden de intussen natgeregende en verkleumde supporters de warme kantine opzoeken.

Na rust waren de teams aan elkaar gewaagd en ging het spel op en neer. Beide ploegen konden echter nauwelijks meer kansen creëren. Toch bleef het spannend en was er bij het legioen een gevoel van ‘’als het maar niet weer op het laatst mis gaat ‘’.

Tegen het einde van de wedstrijd leek DSOV het mede met een aantal wissels af te willen maken en te gaan voor de drie broodnodige punten. Helaas werd in de 90ste minuut de angst van de DSOV supporters bewaarheid, een mislukte uittrap van keeper Björn Haggerty werd door het middenveld opgevangen en direct naar één van de Antibarbari aanvallers doorgespeeld. De DSOV defensie was uit positie en kon het onheil niet meer voorkomen. Het schot kon nog door Bjørn worden gepareerd maar de bal belande voor de voeten van dezelfde aanvaller en daarmee was de 1-2 een feit. De laatste minuten probeerde DSOV nog van alles om toch nog een punt mee te pakken maar tevergeefs, de eindstand was al bereikt.

De nu nog meer kleumende supporters zochten snel de kantine op om op te warmen en na te praten. DJ Joost Rustman had daar groot uitgepakt met zijn installatie maar hield gelukkig het niveau op peil met de heersende stemming. De mannen van wedstrijdsponsor Het Kennerslaantje doken de bestuurskamer in op zoek naar de schaal bitterballen. Die kwam al snel en met een biertje erbij werden de tactische opties en de adviezen voor trainer Tom Verhoek nog eens doorgenomen. Het bleek al snel dat zelfs de kenners het daar niet over eens konden worden. Maar goed ook want Tom had meer dan genoeg aan zijn teleurstelling over de uitslag.

Volgende week Pasen dus geen voetbal. Zeven april naar Abcoude, zou daar de omslag zijn? Met maar 1 puntje voorsprong op Hooglanderveen die op de 10e (nacompetitie)plek staat en zeven punten achterstand op Roda 23 blijft de dreiging van nacompetitie groot. Maar we blijven hoopvol en positief!

Maar voor het zover is is er op Witte Donderdag a.s. een speciale voetbalavond waarop zowel DSOV 1 als DSOV 2 het op gaan nemen tegen AMVJ. Dat gaan ze doen op een fel verlicht veld 1 en 2 want de avond is bedoeld om de prachtige nieuwe led verlichting officieel en feestelijk te ontsteken. We hopen op veel bezoekers!

Man of the Match werd Sidney Gerrits, die een puike wedstrijd speelde.