DSOV stelt plek in 2e klasse knap veilig!

Voorveldselaan 4
3573PV
UTRECHT
tel. 030-2717470

In verband met het tragische overlijden van de moeder van Ahmed Faridi Blazquez (Achie voor zijn vrienden) hadden zijn medespelers besloten dat zij deze wedstrijd met een minuut stilte wilden beginnen en door het dragen van rouwbanden hun medeleven wilden tonen met dit verlies.

230514F_021.JPG

Zo ingetogen als deze wedstrijd daardoor aanving, zo heftig was het eerste half uur van de partij. Al na 4 minuten wist Vince de Kwant te scoren uit een corner op de hem en ons bekende wijze en was de stand al 0-1. Jammer genoeg kreeg dit geen vervolg aan onze kant want na elf minuten werd de spits van Sporting diep gestuurd, dwars door ons verdedigingscentrum. Bjӧrn Haggerty wist in eerste instantie zijn inzet onschadelijk te maken maar de rebound was een prooi voor de Yuri Vleugel, die eenvoudig de 1-1 binnen schoof.

230514F_031.JPG

Kort hierna was het toch weer DSOV dat de leiding weer overnam. Een voorzet van Loet de Kwant vanaf de linkerkant werd bij de tweede paal door Danny Rathebe met het hoofd opnieuw voor de goal gebracht, waar Bianco Carolina klaar stond om dit buitenkansje te benutten.

230514F_055.JPG

Maar ook deze voorsprong werd binnen vijf minuten cadeau gedaan. Een uitval van Sporting werd, volgens de scheidsrechter, door Sil de Rooij onreglementair gestuit en de bal belandde daardoor op de stip. De penalty werd feilloos benut door Koen Muilenburg.

Hierna brak een periode aan dat beide ploegen probeerde aan te vallen zonder al te grote ruimtes achter te laten, zoals daarvoor. Vince de Kwant probeerde nog met een mooie uithaal ineens vanuit de lucht de ver voor zijn goal staande keeper te verschalken, maar hij kon dit verijdelen.

Op het moment dat de meeste toeschouwers al aan de rust begonnen te denken werd de bal hoog voor de goal van Bjӧrn geslingerd. De lange Joppe Speel wist zijn lengte optimaal te benutten en kopte de bal fraai in de bovenhoek. Dit was toch een redelijke domper op de Vijfhuizense hoop op een goed resultaat en de daaraan gekoppelde zekerstelling van het tweede klasse schap.

Op slag van rust realiseerde Danny Rathebe zich dat en besloot van grote afstand het doel van de tegenpartij onder vuur te nemen. De bal vloog onhoudbaar achter de verraste keeper. Zo brak de rust aan met een 3-3 tussenstand.

Zonder omzettingen brak de tweede helft aan en binnen no-time besloten de broertjes de Kwant de stand weer in Vijhuizens voordeel om te draaien. Een prima voorzet van Loet werd onberispelijk binnengeschoten door broer Vince. Kort daarop nam Vince het doel opnieuw onder vuur nadat Bianco de bal met zijn borst voor hem klaar legde. Jammer genoeg belandde dit schot op de buitenkant van de paal.

Hierna brak weer een periode aan dat het spel wat op en neer golfde zonder grote kansen. Trainer Lex van der Horst wisselde meerdere spelers achter elkaar, Spiros Lomis, Jazz Prins, Kay Gerritsen en Nick Wals werden ingebracht.

De bevrijdende 3-5 viel een kwartier voor tijd door een mislukt schot van Vince dat zeer ongelukkig werd verwerkt door de keeper van Sporting.

230514F_171.JPG

De aanvallende inbreng van Vince was vandaag aanzienlijk want een paar minuten voor tijd bediende hij Nick Wals op maat. Nick verzilverde deze voorzet vakkundig en via de stuit was het slotakkoord daar 3-6.

Een mooi slot na een indrukwekkend begin van deze wedstrijd.

Volgend seizoen begint DSOV opnieuw in de tweede klasse en daarvoor verdiend deze groep spelers met staf alle lof.

Volgende week speelt DSOV om 14.00 uur thuis tegen ZSGOWMS.