AMSTERDAM
tel. 020-6139209

Vorige week nog een ´zomerse´ dag waar onze dorpsomroeper in korte broek kon verschijnen, maar deze zondag was van een heel ander niveau. Vrieskou, regen maar gelukkig wel een tribune (die overigens de tand des tijds wel begint te voelen).

Met de nodige omzettingen vanwege ziekte, vorm en verkeerd klok kijken begon DSOV in een heel andere opstelling dan vorige week.

DCG probeerde vanaf de aftrap onze verdediging af te jagen en onder druk te zetten maar daar wisten we over het algemeen goed onderuit te voetballen. Het spel golfde wat op en neer totdat Leroy Sprengers besloot DCG met hun eigen wapen te bestrijden. Hij joeg na een kwartier door op zijn tegenstander die terugspeelde op keeper Marcel Ons die daarna de bal te zacht inspeelde op zijn centrale verdediger. De snelle Leroy onderschepte de bal en schoof deze in het lege doel achter Ons (0-1).

Dit was een oppepper voor de spelers maar ook voor de supporters uit Vijfhuizen die de meerderheid vormden op de genoemde tribune.

Tien minuten later was de euforie nog groter toen Danny Rathebe een mislukte voorzet van grote afstand op het doel af zag dwarrelen. De doelman van DCG probeerde zijn achternaam op dit moment eer aan te doen en behoorde op dat moment bij ‘Ons’. Hij sloeg de lastige bal in zijn eigen doel en de stand was na 25 minuten 0-2.

Vanaf dat moment deed DSOV een stapje terug om op die manier de rust te bereiken maar dat moet je juist tegen de behendige spelers van DCG niet doen. Zij gingen op basis van hun persoonlijke kwaliteiten op jacht naar de aansluitingstreffer en soleerden erop los. Een van deze acties werd vlak voor rust onreglementair gestuit buiten de zestien aan onze rechterkant, een paar meter van de achterlijn. De bal werd hard en laag voor geschoten en onhoudbaar aangeraakt door een DCG-been (1-2). DCG rook bloed en probeerde van alles om nog voor de rust gelijk te maken. Dit lukte niet en zo kreeg Lex van der Horst tijdens de pauze de gelegenheid de organisatie opnieuw af te stemmen.

Sil de Rooij moest met een blessure achterblijven in de kleedkamer en werd vervangen door Koen Duijtshoff.

Vanaf de eerste minuut probeerde DCG de druk weer op te voeren maar de verdediging wist over het algemeen goed in te grijpen.

Een verkeerde terugspeelbal van de verder prima spelende Jazz Prins bracht de gevaarlijke Annas Benhammouch alleen voor Björn Haggerty, maar Bjӧrn drong de aanvaller goed naar de zijkant waardoor zijn schot richting miste en weggewerkt kon worden bij de tweede paal. Bjӧrn bewees opnieuw dat hij in één tegen één duels zeer moeilijk te passeren is, wat in de eerste helft ook al een zeker lijkend doelpunt voorkwam.

Vermeldenswaard was verder het feit dat onze assistent-scheidsrechter Wessel Hofstede halverwege de tweede helft zeer resoluut voor buitenspel (overigens terecht) vlagde. Voordat de goed leidende scheidsrechter Jans door had dat er gevlagd was lag de bal al in het net. Maar doordat Wessel goed zijn positie hield en zijn vlag omhoog hield besloot de scheidsrechter dit signaal te volgen, ondanks alle onterechte protesten van de DCG-bank.

In het laatste half uur werden de moegestreden Bianco Carolina (spits) en Nick Wals gewisseld voor Spiros Lomis en Loet de Kwant.

Iedereen zette zijn beste beentje voor om de krappe voorsprong over de streep te trekken, wat best lastig was op het steeds gladder wordende veld. Dat lukte en zo werd de het einde van de wedstrijd bereikt met een 1-2 eindstand.

Er zijn een aantal spelers genoemd maar ik wil alle spelers een enorm compliment maken voor de inzet vandaag.

Op deze manier gaan er zeker nog meer broodnodige punten komen, mannen!

Te beginnen volgende week zondag om 14.00 uur tegen SO Soest. De plotselinge ‘winter’ is dan alweer voorbij dus komt allen naar de Zijdewinde om onze jongens te steunen!