1182GZ
AMSTELVEEN
tel. 020-6413882

Uit tegen de koploper na een week met nogal wat blessures en ziektegevallen in de selectie is geen sinecure. Op een schitterend complex met een nagelnieuw clubgebouw was het bij voorbaat dus een pittige klus en DSOV werd ook vanaf de aftrap flink onder druk gezet met een straf windje tegen.
Na enkele hachelijke situaties voor de goal van Bjӧrn Haggerty was het echter DSOV dat de eerste echt grote kans kreeg. Vince de Kwant draaide naar binnen vanaf de linkerkant en krulde de bal met een schitterende trap op de lat boven keeper Yannick Rosenboom. Via de onderkant van de lat sprong de bal jammer genoeg terug het veld in, maar de tegenstander was gewaarschuwd.

Even later kwam een spits alleen op Bjӧrn af en probeerde met een duikeling de scheidsrechter te bewegen een penalty toe te kennen maar daar trapte hij niet in. Wel was het duidelijk dat de dekking achterin naar een hoger peil moest om de snelle beweeglijke spitsen van Sp.Martinus bij de goal vandaan te houden.

Na een half uur spelen zette Vince druk op de aanvoerder van Sp.Martinus die de bal daarop onzuiver terug speelde op zijn keeper. Hij werd verrast door de vreemde bal, die bij de tweede paal tergend langzaam in het doel verdween en zo stond DSOV op een fortuinlijke 0-1 voorsprong.

Hierna voerde Sp.Martinus de druk nog verder op en drukte DSOV in het defensief. Vijf minuten voor rust leidde dit offensief tot de gelijkmaker van Luka Misumi, die de bal hoog in het doel joeg. Deze 1-1 stand was ook meteen de ruststand.

Na de rust was het al snel 2-1 voor Sporting toen diverse verdedigers aan DSOV-zijde verzuimden een rollende bal adequaat weg te werken, opnieuw was het Luka Misumi die deze buitenkans verzilverde.

De vrees bestond dat Sp. Martinus door wilde drukken maar DSOV was in staat weerwoord te bieden en probeerde mee te voetballen in een lastige wedstrijd. Martinus bleef heel dreigend met veel lopende spelers die in de diepte werden aangespeeld. Toch was het DSOV dat de goal wist te vinden. Vince speelde zich knap vrij op het middenveld en schoot van grote afstand onhoudbaar binnen in de verre bovenhoek.

Met nog een krappe 20 minuten op de klok werd Martinus onrustig want de achtervolgers in de top van de ranglijst stonden voor in hun wedstrijden. De druk werd nog verder opgevoerd en meerdere wissels werden ingebracht. Een van die wissels, Broos Krijger was degene die enkele minuten voor tijd de 3-2 op het scorebord bracht bij een uitval, waarbij onze assistent Wessel Hofstede resoluut vlagde voor buitenspel. Dit signaal werd echter niet gehonoreerd door de arbiter van dienst, de heer van Sprang.

Hierna zette DSOV alles op alles om in de resterende tijd toch nog een acceptabel gelijkspel uit het vuur te slepen. Bijna was dit gelukt maar een langdurige scrimmage vlak voor tijd, voor de goal van Sp. Martinus had niet het gewenste resultaat.

Dapper gestreden, een teleurstellend resultaat maar het geeft moed voor de komende weken wanneer voor ons een aantal cruciale wedstrijden aanbreken.

Te beginnen met de wedstrijd zaterdagavond 18 maart tegen ROAC van onze oud-trainer Bart Jansen.

Om 19.00 uur begint deze wedstrijd en onze mannen kunnen uw steun heel goed gebruiken aan de Zijdewinde!