2141VA
VIJFHUIZEN
tel. 023-5581574

Vandaag moesten onze jongus aan de bak tegen onze buren uit Badhoevedorp die nummer 2 staan in de competitie. Een zware opgave dus en dat werd het ook.

Geen verslag vorige week. Een uitnederlaag van 5-0 is dan ook niet zo’n fijne uitdaging voor een mooi verslag. Voor vandaag was er in ieder geval genoeg te schrijven. Nog even probeerde uw verslaggever of het nieuwe gehypte ChatGPT platform met kunstmatige intelligentie automatisch een verslag zou kunnen schrijven maar het bleek al snel dat het oude handwerk nog onontbeerlijk is en dus moest het aantekenpotlood weer uit de tas.

Met Peter Hendriks van Hendriks Benzine als onze good old wedstrijdsponsor zouden de tekenen goed moeten staan en met de aftrap door onze Pupil van de Week Daniel Marsman zou het eerste doelpunt snel gescoord moeten zijn.

Helaas voor Daniel ging zijn ingeschoten bal rakelings langs het doel  maar gelukkig lukte het in de rebound wel. Daarna werd Daniel in vliegende vaart naar de zijlijn gedragen om de grote mannen de ruimte te geven voor de match. De supporters van beide teams waren eigenlijk in te kleine getale naar de Zijdewinde afgereisd voor deze derby maar de thuisblijvers kregen ongelijk (maar waarschijnlijk wel een warmere middag).

De eerste aanval direct na aftrap van SCPB’22 was al meteen gevaarlijk en monde zelfs uit in een penalty toen spits SCPB spits Dave Hertog zich listig liet vallen in het strafschopgebied. Dit snelle buitenkansje werd gretig benut door Dennis Sinkgreve (0-1). Wat een domper, vrijwel geen DSOV speler had de bal nog aangeraakt. Maar het spektakel verplaatste zich snel naar de andere kant van het veld. Bij een tegenaanval van DSOV in de 3e minuut werd een DSOV speler gevloerd en nu was het dus DSOV die op haar beurt een strafschop mocht nemen. Vince de Kwant miste niet en dus was het weer gelijk (1-1).

Nu kwam de wedstrijd wat tot rust en ging het spel op en neer. SCPB’22 was voetballend DSOV wel de baas maar DSOV kon met inzet toch partij geven. Het penaltyfestival ging in de 10e minuut nog even verder toen weer de slimme SCPB spits Dave Hertog zich in het strafschop heel graag liet vallen bij een lichte aanraking door keeper Bjørn Haggerty. Maar Dave werd wat overmoedig en ging de strafschop zelf nemen. Die schoot hij tot opluchting van heel DSOV hoog over. Zo bleef de stand 1-1 en ging het spel verder zoals daarvoor. Een goed combinerend SCPB met een stug DSOV dat paniekerig en haastig voetbal afwisselde met mooie combinaties.

Het liep tegen het rustsignaal aan toen DSOV nog een hoekschop mocht nemen. Tot verrassing en blijdschap van het DSOV legioen werd de lage voorzet bij de eerste paal door een speler van SCPB’22 in eigen doel gewerkt. Zo ging DSOV tegen de verhouding in rusten met een verassende 2-1 voorsprong.

DSOV kwam goed uit de kleedkamer en gaf nu veel beter partij aan SCPB’22 dan in de 1ste helft. Dat stokte echter een kwartier na de rust toen SCPB’22 tot de gelijkmaker kwam. Een hoekschop ging over keeper Bjørn heen en werd handig doorgetikt waarna de 2-2 voor het intikken lag. Met inzet en strijd bleef DSOV overeind, maar echt heel goed was het van beide kanten niet. Vooral spits Dave Hertog bleef een plaag voor zijn bewaker Stan Raji.

In de 69ste minuut kreeg DSOV een dot van een kans op een hernieuwde voorsprong waarbij Danny Rathebe praktisch vrij voor de keeper een schotkans kreeg. Maar, Danny is rechtsback en komt niet vaak in zo’n positie. Zijn schot miste dan ook richting en kracht. Ook SCPB'22 kreeg nog een aantal kansen maar de verdediging van DSOV hield stand. De kansen van DSOV waren niet gevaarlijk genoeg om de keeper van SCPB'22 te verontrusten. Zo liep de wedstrijd naar het eindsignaal en bleef het bij 2-2.

Man of the Match bij DSOV werd Othman Lechkar. Met zijn spelinzicht en rust bleef DSOV op het midenveld op de been.

Een verdiend punt tegen een heel sterke tegenstander die liet zien niet voor niets zo hoog in de klassering te staan. DSOV blijft hiermee op de 10e plek staan maar heeft daarbij evenveel punten als nummer 7 (ROAC) van de ranglijst. Volgende week gaan we op bezoek bij DIOS in Nieuw Vennep. Als we daar weer eens drie punten kunnen pakken zou DSOV zo maar eens een reuzenstap kunnen maken in de ranglijst.

Van uw verslaggever (zelf geschreven)....