DSOV neemt in matige wedstrijd tegen DIOS drie punten mee uit Nieuw Vennep (0-1)

tel. 0252-673518

Het was alweer vrij lang geleden dat DSOV 1 voor de competitie de bezoeker was in Nieuw Vennep maar natuurlijk kennen beide verenigingen elkaar goed. Het DSOV legioen hoopte stiekem op een gemakkelijke overwinning maar mede vanwege het matige spel van DSOV was het allesbehalve gemakkelijk.

Waar uw verslaggever rekende op de gebruikelijke aanvangstijd van 14:00 uur was de aanvang dit keer om 14:30 dus was hij ruimschoots op tijd om in de stemming te komen en oude bekenden tegen te komen.

DIOS bleek niet alleen pupillen van de week te hebben maar zelfs een heel pupillenteam van de week. Ze werden uitgebreid in het zonnetje gezet, waarna beide pupillen door de DSOV verdediging slalomden en hun goaltje meepikten. Daarna volgde een minuut stilte om de slachtoffers van de aardbevingsramp in Turkije te gedenken. Jammer was dat op het naastgelegen veld een wedstrijd al in volle gang was hetgeen de stilte niet ten goede kwam.

Toen de wedstrijd eindelijk op gang kwam bleek dat DSOV voetballend de dienst uitmaakte maar dat DIOS af en toe venijnig uit de hoek kon komen. Dat leidde in de 13e minuut bijvoorbeeld al tot gevaar voor het DSOV doel bij een schot dat gelukkig voor DSOV voorlangs ging. Niet lang daarna toverde DSOV weer eens één van haar slimme corners uit de hoge hoed maar de keeper van DIOS was alert en kon de inzet keren. Omdat het spel van DSOV toch wel matig was lukte het niet om DIOS de wil op te leggen en combinerend naar een doelpunt toe te werken. Het was allemaal te haastig en te paniekerig. In de 35ste minuut ontsnapte DSOV aan een achterstand toen een aanvaller van DIOS recht voor keeper Bjørn Haggery de bal recht in zijn handen kopte. Aan de andere kant ontsnapte DIOS aan een tegengoal na een steekpass van de sterk spelende Leroy Sprengers die door Vince de Kwant net niet tot doelpunt verheven kon worden. Zo bleef tot de rust de brilstand in tact.

Na rust direct al een gevaarlijke aanval van DIOS maar zonder schade aan DSOV kant. Dat gold wel voor DIOS want in de 47ste minuut kon Nicolai Bogomolov een voorzet na wat gerommel het doel in werken (0-1).

Je zou denken dat DSOV hierna wat rust zou vinden maar dat bleek helaas niet het geval. Het bleef haastig en te ongeorganiseerd de aanval zoeken. Omdat ook DIOS geen potten kon bereken zakte het niveau van de wedstrijd naar een bedenkelijk niveau. Alleen uitblinker Othman Lechkar wist zich aan de malaise te onttrekken. Maar de spanning bleef natuurlijk en met de kleine marge voor DSOV was alles nog mogelijk. Veel kansen kreeg DSOV niet meer en omdat DIOS steeds opportunistischer de aanval ging zoeken ontstonden er voor het doel van Bjørn wel geregeld hachelijke momenten. Gelukkig voor DSOV waren de aanvallers van DIOS niet scherp genoeg en was Bjørn voldoende alert om het gevaar te keren dat soms ook van zijn eigen medeverdedigers kwam. Zo was een scrimmage voor het doel . Zo hobbelde de wedstrijd naar het einde en floot de scheidsrechter na een behoorlijk lange blessuretijd af met een 0-1 eindstand.

Geen beste wedstrijd maar wel een best resultaat. Met de drie punten schuift DSOV op van de 10e plek op de ranglijst naar de 7e.

De volgende wedstrijd is pas op 5 maart en wel tegen Hooglanderveen. In de uitwedstrijd werd DSOV met 6-0 weggeveegd maar toch staat deze ploeg nog meer vier punten voor op DSOV. Er zijn dus beslist kansen maar dan zal de ploeg nog wat beter voor de dag moeten komen. Er is gelukkig nu even tijd om de puntjes op de i te zetten.