Zijdewinde 3
2141VA
VIJFHUIZEN
tel. 023-5581574

Eindelijk weer eens een thuiswedstrijd voor onze mannen en legioen. Het was windstil maar bewolkt dus goed voetbalweer. Het legioen, dat maar langzaam binnen druppelde, had liever een zonnetje gehad maar dat wil deze lente nog niet goed lukken. In ieder geval was onze wedstrijdsponsor Pino Toledo er klaar voor.

Pupil van de week Duuk Kunis slalomde als eerste door de verdediging van DCG en maakte het beheerst af met een schot langs de doelman van DCG. Zo moet het dus.

Door ziekte van vaste middenvelder Othman Lechkar trad DSOV aan met een wat gewijzigde  opstelling die bij wat ”kenners” de wenkbrauwen deed optrekken maar natuurlijk was er goede hoop op een mooi resultaat. Die hoop leek al in der eerste minuut de bodem ingeslagen te worden toen DCG al direct een levensgrote kans vlak voor het doel van keeper Bjørn Haggety kreeg. Gelukkig ging de bal naast. Daarna ontsponde de wedstrijd zich als een gelijkopgaande strijd met matig voetbal, waarbij DCG het gevaarlijkste was maar niet wist te scoren. Dat veranderde pas na zo’n 30 minuten toen DSOV vlak achter elkaar een paar enorme kansen kreeg. Leroy Srengers had de 1-0 op z’n schoen maar z’n schot werd geblokkeerd, de afgeslagen bal werd opnieuw ingezet maar weer geblokkeerd en daarna nog eens. Het was het begin van een goede periode van DSOV maar ook onze mannen wisten niet te scoren. Zo werd de rust met de brilstand bereikt.

Na rust begon DSOV weer goed en moest DCG alle zeilen bijzetten om een achterstand te voorkomen. Door de felheid van de DCG verdediging en door slordigheid en gehaastheid bij DSOV kwam die achterstand er dan ook niet. Sterker nog, toen DCG na een tijd weer wat uit de schulp kroop en een aanval opzette belande de bal op links maar nog ver buiten het strafschopgebied bij Ismael Bouhalhoel. Die aarzelde niet en vuurde een schot af op het DSOV doel. De bal vloog onhoudbaar langs en over keeper Bjørn de kruising van het DSOV doel in (0-1).

DSOV was van slag en kon het goede spel van het begin van de 2e helft niet meer vasthouden. DCG ging nu wat achterover leunen maar hield met hun felheid en inzet en soms ook wat geluk DSOV van het lijf.

Toch kon het niet voorkomen dat weer Leroy Sprengers een levensgrote kans kreeg toen de verdediging van DCG buitenspel verwachtte. Helaas kon zijn inzet door de keeper gestuit worden. Tegen het einde van de wedstrijd ging DSOV va banque spelen en kreeg daardoor nog een aantal kansen. De grootste daarvan was nog wel in de laatste seconde van de wedstrijd toen een inzet op de lijn werd gestuit door een DCG been. Geen doelpunt voor DSOV dus.

Zo werd het weer een teleurstellende 0-1 uitslag en weer geen punten. Naar boven kijken wordt nu lastig dus zal het nu een strijd worden om de 8ste en veilige plek op de ranglijst vast te houden. De vuurproef daarvoor is meteen al volgende week als DSOV het op moet gaan nemen tegen SO Soest dat met een gelijk aantal punten maar met een wedstrijd meer op de 9e plek staat. Als onze mannen de felheid van DCG op de mat kunnen leggen, in combinatie met het vertoonde spel dan moet er toch een positief resultaat te behalen zijn.

Dus, op naar Soest volgende week. De steun van de supporters is heel hard nodig.

Tot Man of the Match werd Sil de Rooij uitgeroepen. Hij had het geluk om door een paar heel charmante dames gehuldigd te worden.