Lindberghstraat 50
1171GC
BADHOEVEDORP
tel. 020-6593507

De eerste wedstrijd van het seizoen 2022/2023 in de 2e klasse B was al meteen een Haarlemmermeerse derby tegen een tegenstander die we vanuit het verleden nog goed kennen. Hoewel de naam tegenwoordig SCPB'22 luidt was het nog erg vertrouwd op de Schuilhoeve van Pancratius.

Een fikse regenbui zegende de wedstrijd in maar was ook vrij snel na het begin weer vertrokken, waarna de toeschouwers met regelmaat lekker in het zonnetje de wedstrijd konden volgen. Het was voor DSOV en haar legioen nog even afwachten hoe onze matadoren een stapje lager zouden manifesteren. Inderdaad leek het tempo wat lager dan in de 1ste klasse maar beide clubs maakten er uiteindelijk wel een gedenkwaardige pot van.

In de eerste helft zagen we een gelijkopgaande strijd met SCPB'22 wat meer aan de bal maar met DSOV dat de beste kansen kreeg. In de 21ste minuut viel de eerste goal. Een hoekschop van DSOV werd door Chris Uijtenhaak onhoudbaar het doel van SCPB'22 ingekopt (0-1). Vijf minuten daarna leek de 0-2 onderweg toen Kay Gerritsen alleen op de keeper afkwam, deze omspeelde maar net te zacht inschoot zodat de bal nog net tot hoekschop getikt kon worden. Maar uit diezelfde hoekschop was het toch raak. De bal kwam voor de voeten van Koen Duijtshof en zijn schot ging via een been van een SCPB'22 verdediger het doel in (0-2). Een weelde die DSOV en aanhang een tijd niet meer meegemaakt hadden. Niet lang voor de rust leek het zelfs nog 0-3 te worden na een mooie pass op rechts op Leroy Sprengers die daaropvolgend de bal keurig langs de keeper het doel in schoot. Helaas had de grensrechter buitenspel geconstateerd en dus keurde de scheidsrechter het doelpunt af. Zo werd de rust met een 0-2 stand bereikt.

Na rust ging SCPB'22 met de twee ervaren invallers Bobby Bosma en Dave Hertog uit een ander vaatje tappen. Er werd veel meer druk op DSOV gezet en met de twee invallers was ook meer voetbal in gekomen. DSOV kwam niet meer goed aan haar spel toe en het was dan ook een kwestie van tijd dat de aansluittreffer gescoord zou worden. Die viel dan ook in de 53ste minuut na een snelle aanval door het midden die door de DSOV verdediging sneed en de sterk spelende keeper Björn Haggerty kansloos liet (1-2). Dat was het sein voor SCPB'22 om nog fanatieker de aanval te zoeken en DSOV nog meer onder druk kwam. DSOV had de handen vol aan vooral de twee invallers van SCPB'22.
De wedstrijd werd daarmee ook wat grimmig en de scheidsrechter trad daar onvoldoende tegen op. Een onregelentaire aanval op keeper Björn in zijn zes meter gebied in een luchtduel werd niet bestraft en niet lang daarna werd een DSOV speler op met middenveld van achteren gevloerd. Dat deed bij een aantal spelers van beide teams de stoppen springen en een verhit opstootje met veel hang en trekwerk was het resultaat. De scheidsrechter was gelukkig zo verstandig om een afkoelingsperiode in de kleedkamers te verordonneren.

Nadat de gemoederen gesust waren kon de wedstrijd verder. Het spelbeeld bleef hetzelfde en al snel was omstreeks de 75ste minuut de gelijkmaker een feit. Waar de scheidsrechter in de erste helft de grensrechter volgde en een buitenspeldoelpunt van DSOV terecht afkeurde, negeerde hij dit keer bij een bijna identieke aanval van SCPB'22, de grensrechter die voor buitenspel had gevlagd. Dave Hertog van SCPB'22 kon daarop eenvoudig scoren (2-2). Het werd nog zuurder voor DSOV toen niet lang daarna ook de 3-2 viel door Bobby Bosma.

Eindelijk besloot trainer Lex van der Horst tot een spelerswissel en bracht Bianco Carolina en Nick Wals in de ploeg. De wissels waren echter te laat om de wedstrijd nog te kunnen kantelen maar met een enorme pegel van Bianco op het doel van SCPB'22 leek er toch nog even een gelijkmaker aan te komen. De keeper van SCPB'22 tikte de bal echter over de lat. Dave Hertog van SCPB'22 tracteerde de toeschouwers nog even op een hoogstandje door drie DSOV verdedigers het bos in te sturen en de bal keihard langs DSOV keeper Björn het doel in te jagen. Helaas voor hem en SCPB'22 caramboleerde de bal via de onderkant lat en paal het veld weer in.

Zo bleef tot het eindsignaal van de scheidsrechter de stand ongewijzigd en moest DSOV dus afdruipen met een 3-2 verlies en nul punten.

Natuurlijk heel teleurstellend om een 0-2 voorsprong uit handen te geven maar gelukkig is de competitie nog vers en kunnen de mannen volgende week tegen DIOS in een volgende Haarlemmermeerse derby revanche nemen.