Een zwaar bevochten, maar zeer terechte overwinning voor DSOV

3766AE
SOEST
tel. 035-6010110

Na een onnodig verlies vorige week tegen DCG stond de nodige druk op de uitwedstrijd tegen
concurrent SO Soest. Een gelijk aantal punten maar een wedstrijd minder gespeeld was voor coach
Lex van der Horst met zijn mannen aanleiding genoeg deze wedstrijd sterk te beginnen en die druk
bij de tegenstander te leggen.

Na het eerste aftasten begon het spel aan DSOV-zijde voorzichtig te lopen. Het was jammer dat Sil de
Rooij al snel uitviel met een vervelende lieskwetsuur, hij werd overigens zeer adequaat vervangen
door Damian Kramer. De terugkeer van Othman Lechkar op het middenveld na ziekte was belangrijk
voor het spel van DSOV. Het aanvalsspel werd goed gevarieerd en dat was de aanzet tot een diepe
bal op spits Bianco Carolina. Bianco schoot vanuit een moeilijke hoek op goal en die bal leek een
prooi voor de keeper, maar er ontstond een misverstand met zijn centrale verdediger waardoor de
bal bleef hangen. Loet de Kwant schatte dit buitenkansje goed in en schoot de gesmoorde bal knap
binnen voor de 0-1.
In het vervolg van de eerste helft probeerde SO Soest wel iets et doen aan deze achterstand maar was
bijna niet in staat het Bjӧrn Haggerty echt lastig te maken.
Zo werd de rust bereikt met de kleinst mogelijke voorsprong.
In de tweede helft begon SO Soest veel aanvallender dan in het eerste deel, DSOV moest daardoor
achteruit onder de aanvallende druk maar opnieuw hadden de aanvallers van SO Soest het vizier niet
echt op scherp staan. Veel ballen recht op Bjӧrn af of ze werden hoog over de ballenvanger en
kantine geschoten. Langzaamaan zocht DSOV de aanval weer op waarbij Leroy weer veel energie in
zijn spel legde waar zijn tegenstanders het heel lastig mee hadden en ook de gebroeders de Kwant
deden goed van zich spreken.
Twintig minuten voor tijd verving Lex van der Horst in één keer drie spelers: Nicolai Bogomolov, Nick
Wals en Spiros Lomis kwamen er in voor Achie Faridi Blazquez, Leroy Sprengers en Loet de Kwant.
Daarna vond Vince waarschijnlijk dat hij de goal van zijn broer in de eerste helft nog iets meer glans
mee moest geven en plaatste zichzelf achter een vrije trap op aanzienlijke afstand van de goal van
SO Soest. Met een zeer fraaie trap verdween de bal via de onderkant van de lat in het net en was het
een kwartier voor tijd 0-2.
SO Soest was even de weg kwijt na deze toch wel beslissende goal, maar begon daarna de ballen hoog
en diep bij ons in de doelmond te pompen.
Stan Raji en Damian Kramer hadden daar in bijna alle gevallen goed het oog op en wisten de meeste
ballen goed weg te werken.
Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd was er dan toch een voorzet waar spits Olav Kuus
zijn hoofd wel goed tegenaan kreeg en viel de aansluitingstreffer toch nog.
Met de 1-2 op het scorebord besloot de scheidsrechter nog een slordige 10 minuten aan extra
speeltijd toe te kennen waarin SO Soest wel veel ballen de zestien in schoot maar niet meer echt
gevaarlijk werd.
Eerlijk gezegd had de stand nog veel florissanter uit hebben kunnen pakken als alle grote
mogelijkheden door ons benut waren in de laatste paar minuten.
Maar goed daar maalde niemand meer over aan DSOV kant nadat de scheidsrechter uiteindelijk voor