VIJFHUIZEN
tel. 023-5581574

Een koude winter decembermiddag was het wel maar zonder wind was het toch wel uit te houden op het DSOV complex deze middag. Ook het spelverloop zorgde ervoor dat de supporters warm bleven.

Vooraf nam het bestuur de gelegenheid om officieel het contract met Peter Hendriks, van Hendriks Benzine, als lid van het hoofdsponsor platform "Poort van Vijfhuizen", te tekenen.

Nadat ook wedstrijdsponsor Vereniging Dorp Vijfhuizen door de DSOV Paparazzi op foto was verenigd en pupil van de week  Dewi Louisa ten Brink netjes haar goaltje had gemaakt gingen beide teams aan de slag.

Beide ploegen bleken al snel tegen elkaar opgewassen. Sporting ’70 begon sterk en maakte al direct aanvallende avances met een aantal kansjes als resultaat. Daarna pakte DSOV het op en kwamen er kansen aan de andere kant. Daarna kwam Sporting ’70 weer sterker op en zo golfde het spel op en neer waarbij Sporting ’70 toch een beetje de bovenliggende partij leek. DSOV had wat moeite met het middenveld waar het gemis van Othman Lechkar, die wisselspeler was, zich deed gelden. Stan Raji speelde met vuur door vijf minuten na een terecht gegeven gele kaart een speler Sporting ’70 tegen de grond te werken. De scheidsrechter was genadig en floot gelukkig niet voor een overtreding die waarschijnlijk tot een tweede gele kaart had geleid. Zo bleef rood hem bespaard.

Hoewel er qua kansen niet veel gebeurde was het zo’n tien minuten voor rust opeens 0-1 voor Sporting ’70. Slecht uitverdedigen van de normaal zo betrouwbare keeper Björn Haggerty gaf Jesse Peeters van Sporting ’70 een niet te missen kans die hij dan ook fraai met het hoofd tot doelpunt verhief.

De eerste helft moest helaas tot drie maal toe lkangdurig onderbroken worden vanwege nare blessures. Twee spelers van Sporting ’70 moesten op twee momenten ondersteund en met ogenschijnlijk ernstige knieblessures het veld verlaten en ook Leroy Sprengers haalde het rustsignaal niet vanwege een hamstringblessure. De eerste helft had dan ook een blessuretijd van WK proporties maar gescoord werd er niet meer.

Het publiek kon even lekker opwarmen in de knusse kantine voordat het weer de kou op moest zoeken voor de tweede helft.

Met de ingevallen Othman Lechkar kwam DSOV veel beter in het spel en werd Sporting ’70 onder druk gezet. Het werd dan ook keer op keer gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. Zo ging een kopbal van Bianco Carolina net naast en werden andere kansen net door een been of ander lichaamsdeel van een Sporting ’70 verdediger gesmoord. Uiteindelijk kwam toch de gelijkmaker tot stand door een gelukkige goal. Uit een voorzet die net voorbij de paal leek te gaan kon Vince de Kwant de bal toch net nog een tikje voor geven die daarna ongelukkig door een Sporting ’70 verdediger werd aangeraakt en het doel inrolde (1-1).

Daarna volgden over en weer kansen maar de grootste werden tot het laatst bewaard. In de voorlaatste minuut werd een knal van DSOV vanaf het strafschopgebied op het doel van Sporting ’70 maar net geblokt en vlak daarna werd een kopbal van een Sporting ’70 aanvaller op de doellijn door Othman Lechkar opgeruimd. Zo bleef het 1-1 in deze niet heel hoogstaande maar wel spannende wedstrijd.

Man of the Match werd ex spits en nu al een vijftal wedstrijden links back Jazz Prins die weer ee sterke partij op de mat legde.

Met 10 punten uit de laatste vier wedstrijden mag DSOV niet ongelukkig zijn. DSOV bezet nu de 8ste plek en staat gedeeld (met Sporting ’70) bovenaan in de 2e periode. Het verschil met een vijfde plek is slechts 3 punten. Voor 2022 is het nu even gedaan met de competitie. Op 22 januari gaan we weer verder, dan een thuiswedstrijd tegen het sterke Roda 23.

Maar voor het zover is gaat onze selectie weer op trainingskamp naar Tarifa in Spanje. Om dat financieel mogelijk te maken hadden de mannen voor vandaag een loterij “Waar schijt de koe” bedacht. De betreffende koe werd dan ook na de wedstrijd het hoofdveld op geleid om daar te doen wat haar was ingefluisterd. Helaas had Bertha weinig aandrang en duurde het geruime tijd tot er iets van “schijt” was te bespeuren.

Intussen werd het publiek in de overvolle kantine op temperatuur gebracht door een zanger met het gebruikelijk repertoire maar op een volume dat napraten over de wedstrijd lastig maakte. Uw verslaggever heeft de uitslag van de loterij dan ook niet meer mee willen maken en vluchtte naar zijn PC om zijn verslag neer te pennen.

DSOV wenst de twee geblesseerde spelers van Sporting ’70 veel sterkte en een snel herstel toe. Uiteraard geldt dit ook voor Leroy.