VIJFHUIZEN
tel. 023-5581574

DSOV 1 – VVZA 1  2-1  (0-1)

ING Sportpark Zijdewinde ligt er op deze zonnige voorjaarsdag prachtig bij. De opmaat naar wat een voor DSOV 1 succesvolle zondag moet worden. Bij winst hebben we nog 1 puntje nodig om de nacompetitie te ontlopen. Het belang is ook bij de supportersschare doorgedrongen en in groten getale hebben ze bezit genomen van het terras voor de voorstelling van vanmiddag.

Na de introductie van spelers, staf en arbitraal trio is het de beurt aan Stijn Olsthoorn om de VVZA keeper voor de eerste keer te verschalken. De training heeft zijn vruchten afgeworpen en Stijn passeert zonder moeite de goalie. De toon is gezet en het smaakt naar meer.

Als de heer Puts zijn fluitje heeft laten schallen is de opdracht waarmee Lex zijn team het veld in heeft gestuurd duidelijk. Druk zetten en zo snel mogelijk het verschil maken. Het eerste DSOV schot wordt in de 2e minuut knap gepareerd door Bryan Prins. Daarna neemt VVZA brutaal het initiatief dat resulteert in een aantal opgelegde kansen waarbij VVZA spits Maik van Elst diverse malen vrij voor Björn opduikt. Onze gele kanarie weet met zijn geweldige reflexen telkenmale VVZA van scoren af te houden. Na een kwartier veert het terras op als Vince op aangeven van zijn broer de bal net naast schuift. DSOV heeft op dat moment een licht overwicht en het wachten is op het verzilveren van de kansen.

Maar, zoals zo vaak dit seizoen, als je ze zelf niet maakt, dan doet de tegenstander het.
In minuut 25 duikt de spits van VVZA weer op voor Björn nadat hij Sil zijn hielen heeft laten zien.
Hij faalt niet en zet zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Gelukkig dat de koppies niet gaan hangen en de werklust spat er bij de RoodWitte helden vanaf. Tegen het einde van de eerste helft levert Vince nog een schot af dat rakelings naast gaat en op slag van rust vuurt Othman nog een kanonskogel af op het vijandelijke doel. Deze keeper is inmiddels lekker opgewarmd en hij weet zijn doel knap schoon te houden.
Terwijl Lex de mannen bijpraat in aanloop naar de tweede helft gaan op het terras de versnaperingen van hand tot hand. Het is er prima weer voor.
De wedstrijdsponsor van vandaag, Simon Groot, heeft in de bestuurskamer de koffie bruin maar de bestuurders van VVZA zijn in geen velden of wegen te bekennen. Blijkbaar op het terras blijven steken, dus gaan de gesprekken over kippetjes, brommers, bedrijfsovernames en betrouwbare software.
Als de scheidsrechter het tweede bedrijf in gang heeft gefloten barst er een offensief los op de verdediging van VVZA. Onze RoodWitte helden, hartstochtelijk toegezongen en aangemoedigd door het legioen met de gouden keeltjes, bestormen de vijandelijke stellingen onvermoeibaar.
Dit moet goedkomen.
Naarmate de tweede helft vordert gaat DSOV nog aanvallender wisselen en met Spiros in de punt van de aanval, Loet vanaf links en Nick Wals op de rechterflank is het pompen of verzuipen bij VVZA.
Het duurt tot minuut 87 dat de VVZA keeper eindelijk moet kapituleren. Spiros werkt de bal achter de keeper en vanaf het terras schalt de Sirtaki. Ach, toch een puntje, denkt het legioen en pakt een pintje. Vanaf het Kennerslaantje komt het bericht dat Loet de Kwant uitgeroepen is tot “Man Of The Match”. Dat deze mannen er werkelijk verstand van blijken te hebben, danwel een voorspellende gave hebben is een ding dat zeker is. Terwijl de omroeper zijn microfoon pakt om Loet de bloemen en bubbels in het vooruitzicht te stellen maakt de Man Of The Match zijn titel helemaal waar.
Hij schminkt VVZA af en stuurt ze in de blessuretijd met 2-1 de bus in. Ja-Ja-Ja-Jee !