DSOV neemt drie punten mee uit De Kwakel (KDO – DSOV 1-2)

Vuurlijn 51
1424NN
DE KWAKEL
tel. 0297-564538

Na het goede spel en de overwinning vorige week tegen ROAC waren de verwachtingen toch wel dat dit tegen het ook laaggeklasseerde KDO voortgezet zou kunnen worden. Het werd echter een vechtwedstrijd waarbij DSOV een nipte overwinning uit de strijd sleepte.

Het was voor de matig opgekomen toeschouwers afzien in de snerpende wind die in de lengte over het veld stond. Vandaar dat veel Kwakelianen de warme kantine hadden verkozen boven de koude veld. Het DSOV legioen hield zich groot en pakte een plek langs de lijn. Daar zagen ze dat de KDO pupil van de week DSOV keeper Björn kansloos liet en het openingsdoelpunt scoorde.

Daarna was het aan de grote mannen om er wat moois van te maken. Dat lukte ze echter matig. DSOV had grote moeite met het hobbelige veld met echt gras. Dat is natuurlijk even wat anders dan het gladgepoetste kunstgrasveld dat de mannen gewend zijn. Zeker de verdediging van DSOV moest erg wennen. KDO was het veld wellicht wel gewend maar kon kwalitatief niet echt een vuist maken hoewel het soms dreigend richting het doel van DSOV keeper Björn optrok. Nadat DSOV een beetje aan het veld gewend was nam het de wedstrijd in de hand en werd het af en toe gevaarlijk voor het doel van KDO keeper Menno Lingeman. In de 13e minuut was het even smullen voor het DSOV legioen toen Vince de Kwant een pass in de breedte prachtig met de buitenkant voet onder controle bracht en daarna de bal onhoudbaar langs de keeper schoot (0-1).

Het spelbeeld veranderde er niet veel van, met de kleine marge bleef het spannend als KDO weer eens de aanval opzocht en het de soms weifelende DSOV verdediging aan het werk zette. Gelukkig kon KDO niet echt kansen creëren. DSOV van haar kant wel, zeker in de 39ste minuut toen Othman Lechkar een mooie aanval door het midden van de KDO verdediging mooi kon afronden (0-2).

Zo ging de rust in met een voor de DSOV supporters redelijk gerust gevoel.

Na rust ging DSOV tegen de wind in spelen. Veel verschil maakte het niet voor het spelbeeld. De mannen hielden KDO gemakkelijk onder de duim en het leek alsof die ploeg de handdoek al in de ring gegooid had. Een kans voor DSOV via een mooie voorzet van Loet de Kwant op het hoofd van zijn broer Vince kon door Vince net niet tot doelpunt gepromoveerd worden.
Het spel veranderde in de 60ste minuut echter toen DSOV een strafschop tegen kreeg. DSOV linksback Jazz Prins gaf in het penaltygebied een KDO aanvaller een soejang in de rug, waarna beiden ter aarde stortten. Jazz had niet alleen pijn van de strafschop en bijgaande gele kaart maar blesseerde zichzelf ook nog eens, zodat hij vervangen moest worden door Damian Kramer. De penalty werd door Mitchel Smits onhoudbaar ingeschoten (1-2).

Nu kreeg KDO weer hoop en het team probeerde meer druk te zetten. Even wankelde DSOV, zeker ook nadat de net ingevallen Damian van dichtbij knoerthad een bal in zijn gezicht kreeg. Gelukkig kon hij het spel hervatten. Toch lukte het DSOV om zich onder de druk uit te voetballen. Het werd nu een echte vechtwedstrijd dat bijna ontaarde in echt vechten. Gelukkig konden de gemoederen tijdig tot bedaring gebracht worden. Het lukte DSOV niet meer om gevaar te stichten voor het KDO doel en ook KDO kon nog steeds niet echt gevaarlijk worden. Maar in de blessuretijd kwam DSOV goed weg toen KDO vlak voor het DSOV doel nog een enorme kans kreeg. Gelukkig voor DSOV lukte het de KDO aanvaller niet om zijn schoen onder de bal te krijgen en ging de bal naast.

Zo sleepte DSOV met hard werken een moeizame overwinning uit het duel maar de belangrijke drie punten waren in ieder geval binnen. Het nakaarten in de enorme en druk bevolkte kantine van KDO was dan ook een stuk aangenamer, niet alleen vanwege de drie punten maar ook omdat het lekker opwarmen was.

Jammer dat ook de naaste concurrenten punten hadden gepakt. Zo blijft de strijd om boven een plaats voor de (degradatie) nacompetitie uit te blijven heel erg spannend.

Volgende week gaan we naar Ter Aar waar Altior onze gastheer zal zijn. Ook daar zijn de drie punten broodnodig.