DSOV wint van Legmeervogels op emotionele avond (2-1)

Zijdewinde 3
2141VA
VIJFHUIZEN
tel. 023-5581574

Een doordeweekse wedstrijd van onze mannen in een week die zo treurig begon met het overlijden van onze Chantal van Olst, speelster van het Vrouwen 1 team. Het werd een memorabele avond.

Ter nagedachtenis van Chantal hadden haar medespeelsters van VR1 zich vooraf aan de wedstrijd in hun voetbalshirt opgesteld op het hoofdveld. Een doordringende speech volgde voor een muisstil publiek. Daarna stelden de speelster zich op in de middencirkel, de spelers en staf van DSOV 1 en Legmeervogels plus het scheidsrechterstrio er omheen. De teams van DSOV 2 en OG 2 die zich op veld 2 warm hadden gelopen voor hun wedstrijd togen ook naar veld 1 om zich aan de zijlijn op te stellen. Toen na het fluitsignaal van de scheidsrechter een volledige stilte van twee minuten inging, gevolgd door een klaterend applaus richting Chantal, was de emotie op en rond het veld te snijden.

Het viel voor beide teams en het publiek dan ook niet mee om de zinnen te verzetten richting het potje voetbal van de avond maar natuurlijk ging de wedstrijd van start. Vooral DSOV leek nog met de gedachten te zijn bij Chantal want de eerste paar minuten was het Legmeervogels dat de kar trok. Nadat in de derde minuut (3 - het rugnummer van Chantal) door de VR1 dames rode fakkels waren ontstoken pakte DSOV de wedstrijd op.

Zo ontspon zich een wedstrijd met twee hardwerkende ploegen waarbij DSOV duidelijk voetballend meer in z’n mars had. Vaak werd de snelle Nick Wals op rechts gezocht die met zijn rushes en voorzetten voor gevaar voor het doel van Legmeervogels zorgde. In de 9e minuut leidde dat tot een hoekschop die blijkbaar ingestudeerd was. De hoekschop van Nick, een overstapje en de bal lag panklaar voor Vince de Kwant die onhoudbaar de 1-0 op het scorebord schoot.

Tien minuten later weer een bal van rechts die voor de voeten van Vince kwam om vrij in te schieten. Helaas stond dit keer zijn vizier op de maan gericht en dus ging de bal over het doel. Legmeervogels had niet veel in te brengen maar DSOV verzuimde om de voorsprong uit te bouwen. Zo werd de rust bereikt met een magere 1-0 voorsprong.

Blijkbaar had de trainer van Legmeervogels een donderspeech op zijn mannen losgelaten want de ploeg kwam heel fel de kleedkamer uit. DSOV kreeg geen ruimte meer om het veldspel van voor de rust voort te zetten en het moest alle zeilen bijzetten om Legmeervogels van zich af te houden. Qua voetbal werd het spelbeeld er niet beter op en zo werd de tweede helft rommelig en hotseknotserig. Veel kansen over en weer waren er niet en in de spaarzame gevaarlijke momenten voor het DSOV doel was keeper Vince Agterhof alert. Zo bleef het spannend maar toen in de 85ste minuut de ingevallen Hicham Lechkar, weer vanaf rechts, na een paar kapbewegingen de bal mooi het doel van Legmeervogels inkrulde en de 2-0 optekende leek de strijd beslist.

Toch werd het nog even spannend. Eerst toen de zeer sterk spelende Joey de Kruif in het strafschopgebied met z’n hand op de bal viel en een aansluittreffer dreigde. Gelukkig constateerde de scheidsrechter dat er geen sprake was van een strafschop. In de laatste minuut van de wedstrijd kwam die treffer er toch met een wat vreemd doelpunt waarbij keeper Vince te ver voor zijn doel kwam en de bal over zich heen het doel in zag gaan (2-1).

Verder kwam het niet en dus waren de overwinning en de drie punten een feit. Dat moet genoeg zijn om boven de laatste plaats te blijven maar of het genoeg is om het zes punten hoger staande Hillegom bij te halen en dus nacompetitie te ontlopen is twijfelachtig. Maar met nog drie wedstrijden te gaan is de strijd nog niet beslist.

In de kantine kon nog lang nagekaart worden, natuurlijk over de wedstrijd maar ook over Chantal waarvoor in een hoekje in een schrift herinneringen en wensen konden worden opgetekend. In de geest van Chantal rolde Joost Rustman zijn DJ set uit en zorgde ervoor dat de stemming gelukkig snel op gebruikelijk DSOV niveau kwam.

Zondag gaan we naar het mooie Zuid Scharwoude om het daar op te nemen tegen LSVV. Ook daar is het legioen weer belangrijk.

Uw stille verslaggever

Meer foto's, klik hier voor de herdenking van Chantal en hier voor de wedstrijd.