Zijdewinde 3
2141VA
VIJFHUIZEN
tel. 023-5581574

Bij een polder/bollenderby hoort een zonnetje en die was er dan ook. Na een paar weken winter brak vandaag de lente weer door en konden onze mannen en de legioenen van DSOV en Hillegom onder een zonnig gesternte beginnen aan een derby die in het verleden altijd doelpuntrijk was geweest. Omdat dit een polder/bollenderby was was natuurlijk onze eigen bloembollenfirma Van Haaster Vijfhuizen de wedstrijdsponsor.

De traditionele opening met de aftrap was dit keer voor Pupil van de Week Tijn Otte die zich daarmee mooi in de kijker speelde.
Daarna konden de mannen van DSOV en Hillegom los. Dat bleek aan Hillegom wel besteed want het ging direct in de aanval en scoorde al binnen 30 seconden. Met een mooie sleepbeweging werd de wellicht nog niet helemaal wakkere DSOV verdediging op het verkeerde been gezet en uit de daaropvolgende scrimmage was het Jeroen Dedel die de 0-1 inschoot. Het DSOV legioen zag de bui al hangen maar had meer vertrouwen moeten hebben in de veerkracht van onze mannen want de Hillegom verdediging kreeg een aantal gevaarlijke DSOV aanvallen voor de kiezen. Een minuut of acht na de 0-1 kwam DSOV gelijk door een strafschop die door Vince de Kwant onhoudbaar langs de keeper werd geschoten (1-1). Nog beter voor DSOV werd het toen in de 18e minuut Kai Gerritsen een voorzet van dichtbij intikte (2-1). Binnen 20 minuten al drie doelpunten. De traditie van doelpuntrijke wedstrijden leek dus in ere gehouden te worden.

De wedstrijd golfde nu op en neer met twee ploegen die eigenlijk een beetje dezelfde tactiek leken te volgen. Een beetje blijken hangen en de tegenstander lokken en dan met snelle uitvallen toe te slaan. Dat laatste lukte geen van beide ploegen, ook al omdat beide keepers goed op dreef waren, hoewel DSOV vlak voor rust nog een paar goede kansen kreeg om de voorsprong uit te bouwen. De rust werd dus bereikt met de 2-1 voorsprong en dat was al even geleden.

De tweede helft begon met een werkend scorebord dat na vijf minuten ook echt de tijd ging tellen zodat het publiek de speeltijd wat beter kon volgen. Eenzelfde spelbeeld als in de eerste helft maar DSOV gunde Hillegom wel steeds meer de bal waardoor die ploeg er beter in kon komen. Met lange ballen achter de Hillegom verdediging probeerde DSOV dan voor gevaar te stichten. Hillegom had wel veel de bal maar kon het stevige verdedigingsbastion van DSOV niet slechten tot omstreeks de 60ste minuut toen Menno van Gurp de bal uit de lucht plukte, om z’n as draaide en de bal het DSOV doel in joeg (2-2). Een domper voor DSOV en de aanhang maar de ploeg gaf niet op. De snelle uitvallen leidden tot een aantal grote kansen voor het doel van Hillegom maar het gemis aan schotkracht deed de ploeg de das om. Niet schieten, net te laat schieten, te slap schieten, tegen de keeper, over het doel, ga maar door. Het lukte niet om weer een voorsprong op het scorebord te schieten. Zo eindigde de wedstrijd in 2-2, een stand waar zeker DSOV niet veel mee opschiet.

Iemand zei ooit “als je niet schiet kan je niet scoren” en dat was precies de makke vandaag. Maar er werd zeker goed gevoetbald en met grote inzet, dus daar lag het niet aan.

Volgende week, 2e Paasdag, uit tegen Assendelft dat vandaag een pak slaag kreeg van AFC 34. Thuis werd er nog van deze ploeg gewonnen dus er zijn kansen. Allemaal naar Assendelft dus om onze mannen bij te staan. Hopelijk zijn ze dan van de schroom af om vaker op goal te schieten.

Het publiek kon lekker gaan nakaarten op het heerlijk zonnige terras. Zanger Patrick Kloos liet nog even op zich wachten maar arriveerde uiteindelijk om met z’n Amsterdamse liederen de stemming er verder in te brengen.