Nacompetitie voor DSOV een feit na nederlaag tegen koploper Kampong (0-3)

Zijdewinde 3
2141VA
VIJFHUIZEN
tel. 023-5581574

Het was vooraf al als een moeilijke missie gezien voor onze mannen om de thuiswedstrijd tegen koploper Kampong winnend af te sluiten. Hoewel, in de uitwedstrijd werd gelijkgespeeld dus niets was onmogelijk. Een wedstrijd die door beide teams gewonnen moest worden. Voor DSOV voor een kans om de nacompetitie te ontlopen, voor Kampong om geen schade op te lopen richting een naderend kampioenschap.

De toeschouwers hadden het mooi voor elkaar met heerlijk en warm zonnetje. Onder die toeschouwers de mannen van het 2e die gehoopt hadden eerder die dag kampioen te kunnen worden in een wedstrijd, ook tegen Kampong. Helaas had Kampong de avond ervoor afgezegd en kon er niet gespeeld worden. Dat weerhield de mannen er niet van om hun maten van het 1ste te komen ondersteunen. Mooi ook was om te zien was dat er een paar generaties oud 1ste elftalspelers naar DSOV waren gekomen om het team te steunen.

De wedstrijd werd gesponsord door de kenners van het Kennerslaantje die al hadden gedreigd na de wedstrijd met z’n allen de bestuurskamer te komen bezoeken.

De aftrap werd verzorgd door pupil van de week Roan Hendriks. Roan werd eerst nog even gevloerd door een duidelijke overtreding van de bal maar pikte het daarna keurig op door diezelfde bal het doel van Kampong in te werken.

Daarna was het aan grote mannen die de pech hadden dat Joey de Kruif en Hicham Lechkar niet beschikbaar waren vandaag. De eerste minuten lieten meteen al zien uit wat voor hout Kampong gesneden was en dat het een zware middag voor DSOV zou gaan worden. Soepel combinerend en individueel sterk werd DSOV al direct onder druk gezet. Maar DSOV weerde zich kranig en met lange ballen op onder andere de snelle Nick Wals lukte het de mannen om van zich af bijten. Eén van die DSOV aanvallen leverde in de 10e minuut een hoekschop op die van dichtbij door Bianco Carolina hard het doel werd ingekopt. Helaas voor DSOV had de keeper van Kampong Job Peeters een geweldige reflex in huis waarmee hij de bal het doel uit wist te ranselen. Vak daarna kwam DSOV nog een keer goed door. Nick Wals kon de bal net niet langs de keeper prikken. Omdat ook Kampong geen kansen kon verzilveren kregen de kenners van het Kennerslaantje goede hoop dat er mogelijk toch iets in zou kunnen zitten voor DSOV deze wedstrijd. Helaas ging het in de 29ste minuut mis voor DSOV. Balverlies op het middenveld en slecht verdedigingswerk werd de ploeg fataal toen linksback Marc Visser vrije doorgang kreeg om aan te leggen voor een doeltreffend schot langs keeper Vince Agterhof (0-1). Vanwege de schrik vergat DSOV het goede spel vast te houden en Kampong ging steeds beter draaien. Vier minuten na het eerste doelpunt was de wedstrijd beslist door een tweede goal van Kampong, dit keer van Maurits Gerritsen na gerommel in het strafschopgebied van DSOV (0-2). Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft etaleerde Kampong nogmaals waarom het koploper is in deze competitie. Het liet de bal het werk doen terwijl bij DSOV de spelers het werk deden. Wellicht omdat de concentratie bij de Kampongspelers wat weg vloeide maar ook omdat keeper Vince geen zin had in meer tegendoelpunten gingen goede kansen verloren.

DSOV kon aan de andere kant van het veld niet meer voor gevaar zorgen en zo kabbelde de tweede helft voort. Totdat in de 63ste minuut  Daan Groot Zwaaftink, die al sinds mensenheugenis spits bij Kampong is, de bal na een mooie combinatie vrij voor de keeper kreeg en niet faalde om de 0-3 in te schieten. Er was nog een korte opleving van DSOV nadat trainer Lex van der Horst drie wissels ingebracht en er weer wat kansen voor het doel van Kampong ontstonden.

Kampong voetbalde zich daar redelijk snel onderuit en sloot deze sportieve wedstrijd af met een 0-3 overwinning.

Deze nederlaag betekent definitief dat DSOV in de nacompetitie gaat spelen voor lijfsbehoud in de 1ste klasse. Het verleden heeft geleerd dat DSOV daar best goed in is dus er is nog hoop. Eerst nog twee reguliere competitiewedstrijden, te beginnen volgende week in Wormerveer tegen Fortuna.

DSOV zou DSOV niet zijn om lang te treuren. De biertjes kwamen goed van pas op het zonnige terras en al snel klonken de bekende levensliederen en de Tulpen uit Amsterdam van de zanger van de dag. De kenners van het Kennerslaantje bleken uiteindelijk hun dreigement niet waargemaakt te hebben. Het terras was toch aanlokkelijker dan de bestuurskamer.