DSOV niet opgewassen tegen sterk Kampong (0-2)

1e klasse A

4 oktober 2020 14:00

Onbekend

In een beetje surrealistische setting zonder het gebruikelijke publiek langs de lijn en op het DSOV terras hadden onze mannen een zware klus tegen Kampong dat de voorgaande twee competitiewedstrijden gewonnen had.

Geen gezang, geen getoeter, geen muziek, geen pupil van de week, geen omroeper maar wel een live uitzending van de wedstrijd en wel toegang tot de wedstrijd voor uw verslaggever.

De volgers van de live uitzending, verzorgd door onze cameraman en commentator Cor Uijtenhaak weten hoe de wedstrijd verlopen is, voor de anderen hier een verslag.

Het was dus niet moeilijk om een plekje langs het hek op het terras te vinden. Helaas blies een wat venijnige wind het terras op dus, naast dat het al niet heel gezellig was, warm was het ook niet.

DSOV begon de wedstrijd sterk met goed veldspel en combinaties en de eerste kans kwam al in de 4 e minuut met een schot van Koen Duijtshoff op het doel van Kampong. Maar het was al gauw duidelijk dat Kampong inderdaad een sterke ploeg is met goeie en balvaardige spelers. In de 7e minuut kwam, door wat weifelend optreden van de DSOV verdediging, een Kampong aanvaller vrij voor keeper Tarek Kharboutli maar Tarek liet met een mooie redding maar weer eens dat hij in een uitstekende vorm verkeert. In de veertiende minuut weer Tarek die zijn doel schoon wist te houden. Vlak daarna een kans voor DSOV met een prachtige omhaal van spits Bianco Carolina. Helaas voor DSOV tikte de keeper de bal net over de lat.

Met sterk combinatiespel bij balbezit en met het continue afjagen van de tegenstander bij balverlies werd Kampong steeds sterker. In de 26ste minuut viel de 0-1 door Leon Lenders die bij een scrimmage voor het DSOV doel de bal in kon tikken. DSOV kon er niet zoveel meer tegenover stellen. Het werd fysiek overvleugeld door de zeer fitte spelers van Kampong zodat er te weinig tijd en ruimte was om tot effectieve aanvallen te komen. Overigens kreeg Kampong zelf ook nog maar weinig kansen zodat de rust met 0-1 werd bereikt.

Uit gewoonte naar de kantine voor een biertje zat er niet in. De situatie bespreken met de kenners en ongevraagde adviezen samenstellen voor de trainer zat er ook niet in. Het werd dus wachten op de tweede helft.

Met de 0-1 achterstand had DSOV natuurlijk nog alle kans om het tij te keren. Met Kai Gerritsen voor Loet de Kwant ging het op zoek naar de gelijkmaker. Dat viel echter niet mee. Kampong gaf DSOV geen enkele ruimte waardoor spelers zich te vaak vast liepen en aanvallen al snel smoorden. In de 58ste minuut werd zo’n DSOV aanval door Kampong overgenomen en werd aanvaller Siemen Eijkemans via zo’n drie/vier schijven bereikt. Het schot van Siemen was zelfs voor Tarek niet te stoppen (0-2). Hiermee was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. DSOV werkte hard en probeerde wel maar Kampong werd er niet warm of koud van. Het drong ook niet echt meer aan.

Slecht nieuws toen Spiros Lomis geblesseerd uitviel met ogenschijnlijk een hamstring blessure. Het gaf jeugdspeler Mike Opdam de gelegenheid nog even in te vallen. Nog even spannend werd het in de 89ste minuut toen Tarek ver voor zijn doel stond en de bal bij Kampong kwam. Als een haas moest hij terug om de 0-3 te voorkomen.

Uiteindelijk dus een einduitslag van 0-2. Toch zijn er positieve aanknopingspunten. Bij vlagen werd er toch echt wel goed gespeeld en zagen we vlotte combinaties. Kampong liet zien dat er nog een stapje bovenop moet qua fysiek, meer mannenvoetbal dus…

Volgende week op naar Kolping Boys in Alkmaar dat met zes punten op de vierde plaats staat. Het zal daar langs de lijn wel net zo eenzaam als vandaag.