1e klasse A

11 oktober 2020 14:00

Roelof Luinge

Onbekend

Een tweede publieksloze wedstrijd in deze nog prille competitie. Dit keer in het verre Alkmaar waar bij Kolping Boys gelukkig een tribune staat om de buien en wind te keren. Er was in ieder geval plaats genoeg.

Trainer Bart Jansen moest vanwege blessureleed weer heel wat puzzelen om een sterke opstelling aan de aftrap te krijgen. Zo begon Nino Marchena verrassend als linksvoor.

Bij het betreden van het veld zagen we een oude bekende met een paars/rood shirt aan. Oud betaald voetbal scheidsrechter Roelof Luinge bleek de wedstrijd te gaan leiden. Ook zagen we bij de keepers dat groen in de mode is. Beiden hadden nagenoeg hetzelfde tenue aan.

DSOV begon goed met af en toe goed lopende combinaties. Al in de vierde minuut resulteerde dit in een schot van Roberto de Randami net op de kruising van het doel van Kolping Boys. Kolping Boys speelde vergelijkbaar en daarmee ging het spel heen en weer. In de 13e een eerste kopkans voor Kolping Boys maar pas echt gevaarlijk werd het een minuut later toen de spits van Kolping alleen op keeper Tarek Kharboutli afkwam. Gelukkig voor DSOV ging de bal langs het doel van Tarek. Vlak daarna weer een kans voor DSOV met een bal van Nino voor de goal. Helaas net te ver voor de inkomende Bianco Carolina. Kolping werd intussen steeds gevaarlijker met een aantal opvolgende kansen. Nadat zowel Kai Gerritsen als Bianco net van een blessure opgelapt waren leek de organisatie bij DSOV even weg. Het was de opmaat voor de eerste goal van Kolping Boys dat via een kopbal de bal met een rollertje in het DSOV doel deed belanden (1-0).

DSOV ging voor de gelijkmaker en kreeg wat kansjes. Toen Kai Gerritsen in het strafschopgebied naar de grond ging leek een penalty in de lucht maar de scheidsrechter wilde er niet van weten. De 2-0 van Kolping Boys in de 42ste minuut was dan ook een grote domper die DSOV leek te verlammen. Daar hielp ook het uitgebreide gemopper elkaar niet bij.

De 2e helft was nog maar net begonnen of het stond al 3-0 door een intikkertje van de spits van Kolping Boys. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk meteen al gedaan. Het spel van DSOV werd steeds zwakker. Kolping Boys zette direct druk bij balbezit van DSOV waardoor combinaties niet meer liepen, er teveel met de bal werd gelopen en de persoonlijke duels werden verloren. Het werd nog somberder toen de 4-0 viel door een onhoudbaar schot op het doel van Tarek. Omdat DSOV bleef proberen om toch een doelpuntje mee te pikken ontstonden er grote ruimtes in de DSOV verdediging. Kolping Boys kreeg kans op kans maar het leek of de focus er een beetje uit was want ballen gingen naast of over. Dramatisch werd het toch wel bij de 5-0, een penalty na het vloeren van een tegenstander in het strafschopgebied. Kon het nog erger, ja dat kon. Net voor tijd werd de afgang compleet met een 6-0 op het scorebord. Gelukkig floot de goed leidende Roelof Luinge voor het eindsignaal.

Kolping Boys speelde goed maar DSOV kan beter. Kunnen onze mannen niet zonder het DSOV legioen, was het gewoon een off day, zijn het de blessures of is het het gemopper op elkaar? Of een combinatie daarvan? In ieder geval is dit niet het recept voor een goede plaats op de ranglijst. DSOV staat met deze uitslag voorlaatste.

We zijn benieuwd of er volgende week nog gevoetbald mag worden.