DSOV laat tegen AGB net voor tijd de drie punten glippen (1-1)

1e klasse A

1 maart 2020 14:00

M de Waal

Onbekend

Na drie weken geen competitiewedstrijd gespeeld te hebben was DSOV afgezakt naar de laatste plek in de competitiestand. Niet zo gek ook als je bedenkt dat twee clubs al het strijdtoneel hebben verlaten en dat daarbij DSOV de gewonnen punten tegen die ploegen heeft moeten inleveren. Vandaag tijd om tegen het sterke AGB toch wat punten te sprokkelen, maar ja, in de uitwedstrijd werd DSOV nog met een kansloze nederlaag van 3-0 naar huis gestuurd.

Waar het de afgelopen weken eigenlijk geen voetvalweer was, was het vandaag redelijk te doen. Wel een strak windje maar af en toe een zonnetje en ook wel een bui. Redelijk toeven dus op de Zijdewinde waar het DSOV legioen samen met de AGB supporters voor een behoorlijke bezetting langs de lijn zorgden.

De wedstrijd, deze keer gesponsord door De Hypotheker Amsterdam, werd geopend door Pupil van de week Joaquin Wortelboer. Joaquin liet zien dat de lessen van de DSOV Voetbalschool goed besteed zijn. Hij zette de keeper van AGB op het verkeerde been en scoorde beheerst het eerste doelpunt.

Daarna gingen de grote mannen van start. Beide ploegen bleken volop aanvallende bedoelingen te hebben waardoor het een aantrekkelijk en spannend duel werd. De eerste kans was al in de 5e minuut voor DSOV toen Bianco Carolina uit een corner net naast het doel kopte. Met snelle aanvallen via o.a. Vince en Loet de Kwant bleef DSOV daarna gevaarlijk. Aan de andere kant onderscheidde keeper Tarek Kharboutli zich door een aantal hele knappe reddingen.

In de 29ste minuut was het raak voor DSOV. De van links opkomende Loet de Kwant schoot hard in en vond daarmee vlak voor de doellijn hitman Roberto de Randami die de bal achter zijn standbeen het doel in schoof (1-0).

In de 40ste minuut ging Lars van Rijn goed door op een lange bal maar werd in het strafschopgebied gevloerd. Het DSOV legioen met de kenners van het Kennerslaantje voorop zagen direct dat het een strafschop was maar de scheidsrechter bleek niet onder de indruk van die kenners en liet doorspelen. Zo werd de rust bereikt met een 1-0 voorsprong.

Na rust stroopte AGB de mouwen op om de gelijkmaker te forceren. Aanvalsgolf op aanvalsgolf op het DSOV doel was het gevolg maar keeper Tarek en z’n verdedigers stonden hun mannetje en wisten het gevaar steeds weer te neutraliseren. De makke was dat DSOV de bal steeds te snel verloor zodat de volgende AGB aanval al snel weer gepareerd moest worden.

Omdat AGB steeds meer ging aandringen kwam er toch ook steeds meer ruimte vrij achter de AGB verdediging. Helaas waren de doorkomende aanvallers van DSOV vaak te gehaast en was de eindpass te onnauwkeurig om echt gevaar voor het doel van AGB te kunnen stichten. De drie punten voor DSOV lonkten al want de laatste minuut brak aan. Maar net in die minuut ging DSOV toch door de knieën. Een voorzet vanaf rechts werd wat weifelend verdedigd waardoor een AGB aanvaller de bal in kon knikken (1-1). De resterende minuten in de blessuretijd zette AGB nog even alles op alles maar kon daarmee een gelijkspel niet voorkomen.

Qua spel was de 1-1 een terechte uitslag maar eigenlijk qua kansen niet, DSOV had daar meer mee moeten doen. Maar goed, ook het ene puntje wordt gekoesterd en daarmee is DSOV toch van die laatste plek af.

Volgende week uit naar LSVV in Zuid Scharwoude dat vier punten boven DSOV staat. Uiteraard hebben de mannen ook in het hoge Noorden ons DSOV legioen nodig!!

Topfotograaf: Richard Maertens