1e klasse A

26 januari 2020 14:00

P.J.Helgering

Onbekend

Het was alweer even geleden dat onze mannen een thuiswedstrijd mochten spelen. Na een lange winterpauze (winter?) met daarin een mooi trainingskamp in Spanje mochten de mannen vandaag aftrappen voor een hopelijk mooie tweede helft van het seizoen. Tegenstander vandaag was Legmeervogels waar dit seizoen nog niet eerder tegen gespeeld was. Vorig seizoen nog werden er zes punten tegen deze tegenstander binnen geharkt maar resultaten uit het verleden geven nog geen garantie voor de toekomst. Beide teams waren drastisch veranderd sinds vorig seizoen.

De eerste wedstrijdsponsor van 2020 en dus van deze wwedstrijd was onze voorzitter Peter Slot met zijn eigen bedrijf Masterplan Consultancy BV. Uiteraard ging dit gepaard met een officieel fotomomentje.

Daarna was het de beurt aan Sam de Vré (inderdaad, de zoon van…) om als Pupil van de Week de score te openen. Uiteraard lukte dat!

Daarna gingen onze helden van start voor een matig opgekomen publiek. Misschien was het voor de thuisblijvers nog even wennen dat het seizoen weer gestart was.

Het werd een zeer matige pot waarin beide teams wel hard werkten maar daar te weinig voetbal in legden. Legmeervogels begon met een paar gevaarlijke aanvallen waarbij keeper Tarek Kharboutli het nog extra spannend maakte door een uitkapbeweging uit te voeren vlak voor de doellijn. Daarna pakte DSOV het initiatief maar door slordig spel werden er geen kansen gecreëerd. Legmeervogels daarentegen kreeg wel een paar hele goede kansen waarbij vanuit het middenveld de aanvallers vrij voor de keeper werden gezet. De eerste droomkans werd door verdediger Koen Duijtshoff op het laatste moment geneutraliseerd. De tweede werd prachtig door Tarek gepareerd. Het duurde tot de 33ste minuut voordat DSOV het eerste schot op het vijandelijke doel loste. Misschien een opmaat voor het doelpunt dat viel in de 39ste minuut. Een vrije trap buiten het 16 meter gebied werd door Bianco Carolina onhoudbaar ingekopt (1-0). Vlak voor het einde van de eerste helft kon DSOV de voorsprong nog uitbreiden. Goed doorzetten van Lars van Rijn in de 45ste minuut met een mooie pass opzij bracht Kai Gerritsen in een uitgelezen positie om de 2-0 in te schuiven. Zo werd de rust bereikt met een rustgevende voorsprong.

Na rust leek Legmeervogels wel wat van slag door de achterstand. DSOV was heer en meester en kwam tot een paar goede kansen. In de 59ste minuut was het weer raak toen Vince de Kwant vanaf links een mooie voorzet gaf die net niet door Lars van Rijn maar wel door Loet de Kwant tot doelpunt kon worden gepromoveerd (3-0). Nog meer kansen volgden en een 4-0 hing in de lucht maar DSOV was te slordig en onzorgvuldig om de kansen af te maken. Het was juist Legmeervogels die in de 76ste minuut de achterstand wist te verkleinen door een ziedend schot van Othman Lechkar (3-1). Een bekende achternaam? Ja inderdaad, de broer van onze Hicham Lechkar.

De moe gestreden Jean Pierre Kerkeboom en Roberto de Randamie maakten plaats voor Dave van den Boogaard en Hicham Lechkar. Zo stonden beide broers Lechkar opeens als tegenstanders op het veld!

Naarmate het einde van de tweede helft in zicht kwam kreeg Legmeervogels steeds meer haast en liet steeds meer ruimte achter. Helaas wist DSOV daar niet van te profiteren zodat het toch nog enigszins spannend bleef. De 3-1 voorsprong bleef echter in tact zodat de drie punten bijgeschreven konden worden.

Hoewel het spel nog matig was werd er door onze mannen wel hard gestreden met een positief resultaat als gevolg. Hopelijk kunnen we die lijn vasthouden volgende week uit tegen Zaanlandia. Hopelijk zijn dan ook onze andere supporters ontwaakt uit hun winterslaap en weten ze de weg naar Zaandam te vinden.