Nipt verlies voor DSOV in de uitwedstrijd tegen koploper Zouaven (2-1)

1e klasse A

10 november 2019 14:00

Onbekend

Vandaag een uitwedstrijd tegen Zouaven dat in het Hoge Noorden bleek te liggen en de thuishaven is van voetballiefhebbers in zowel Lutjebroek als Grootebroek. Twee van deze liefhebbers waren in het verleden Ronald en Frank de Boer. Zouaven is koploper met nog geen enkel puntverlies. Geen enkel puntverlies? Tijd dus voor DSOV om die ban te breken.

Na een lange rit naar Grootebroek/Lutjebroek was uw verslaggever net te laat voor de aftrap maar wel net op tijd om te zien dat DSOV voortvarend startte. Al in de eerste minuten kwam de ploeg een paar keer gevaarlijk door. Een snelle voorsprong zat er echter helaas niet in.

Zouaven leek het aan te kijken en beet met snelle aanvallen terug. In de tiende minuut resulteerde een van die aanvallen in een inworp niet ver voor de achterlijn van DSOV. Hoewel DSOV gewaarschuwd was voor het hele verre ingooien van Zouaven, was de ploeg toch niet attent genoeg waardoor Alex Wagenaar van Zouaven kon scoren (1-0). DSOV was wel geschrokken maar niet ontmoedigd en bleef goed voetballen. Alleen in de buurt van de zestien van de tegenstander werd te vaak niet genoeg kordaat gehandeld waardoor de aanvallen de keeper van Zouaven niet echt onder druk konden zetten. Toch lukte het in de 20ste minuut Loet de Kwant om vlak voor de zestien de bal van de voet van een verdediger weg te pikken en deze prachtig in de bovenhoek te prikken (1-1). Daarna ging de strijd op en neer waarbij keeper Tarek Kharboutli nog een keer fantastisch redde en de keeper van Zouaven de bal net van de voeten van Loet kon plukken. Zo werd de ruststand 1-1.

Na rust eenzelfde beeld. Twee goede ploegen die elkaar redelijk in evenwicht hielden. Toch was het weer Zouaven dat in de 57ste minuut de leiding nam door een ogenschijnlijk redelijk slap schot van Jurre Duijn waarop keeper Tarek zich leek te verkijken (2-1). DSOV probeerde zich van deze teleurstelling te herstellen maar dat lukte niet echt. Gaandeweg ook sloop er ook wat irritatie in het veld mede door het af en toe inconsequente fluiten van de scheidsrechter die aan DSOV kant pietluttigheden afwisselde met het geven van gele kaarten en het verzuimen van hetzelfde bij de tegenstander. Wellicht daardoor kwam in de 70ste minuut keeper Tarek veel te onbesuisd uit zijn goal om een bijna toch al afgeslagen aanval onschadelijk te maken. Daarbij raakte de aanvaller van Zouaven, naar het eerste aanzien, ernstig geblesseerd. De scheidsrechter was mild en gaf slechts een gele kaart, maar dat betekende toch dat Tarek kon vertrekken aangezien het z’n tweede gele kaart was. De kans voor 2e keeper Davy de Back om minuten te gaan maken. Lars van Rijn moest daarvoor plaats maken.

Davy deed zijn werk goed want hij hield zijn doel schoon maar aan de andere kant lukte het DSOV ook niet meer om het net te vinden, ondanks het inzetten van Joey Carolina en Spiros Lomis, beiden terugkerend van blessures. Zo werd de eindstand bereikt met een 2-1 nederlaag waar een gelijkspel terecht geweest zou zijn.

Het lijkt een terugkerend patroon deze competitie. Goed spel van DSOV wordt steeds niet beloond met goals en daardoor met punten. Misschien moeten de mannen toch nog maar even aan de uitspraak van Johan Cruijf denken “Je moet schieten, anders kun je niet scoren”.

De terugreis van uw verslaggever naar Vijfhuizen was lang, niet echt vanwege de nederlaag maar meer door een ellenlange file op de A7.

Volgende week vrij, 24 november de thuiswedstrijd tegen AFC 34. Daarna gaat de koe de wei in om aan ons allen te laten zien “waar die koe schijt”. Loten kan je nog kopen bij de spelers van DSOV 1 en 2 handbal en voetbal en van de speelsters van DSOV Dames 1 voetbal.
We rekenen op een overweldigende komst van het DSOV legioen!!