3 - 0

1e klasse A

15 december 2019 14:00

Onbekend

Na de verassende overwinning van vorige week tegen SDZ was er goede hoop dat ook in de laatste wedstrijd van 2019 tegen Kolping Boys de punten mee naar huis genomen zouden kunnen worden. Kolping Boys stond in punten achter DSOV maar had wel de laatste twee wedstrijden punten gepakt.

Het werd een dramatisch slechte wedstrijd die niet 1ste klasse waardig was. Een slap DSOV zakte daarbij vooral in de eerste helft tot ver onder de ondergrens. Het trouwe  DSOV legioen dat zo dapper was geweest om de drukte, de wind en de kou te trotseren werd daarmee redelijk afgeserveerd. Hoewel Kolping Boys ook niet heel geweldig speelde gooiden de mannen van dat team zich wel in strijd en wonnen daarmee de meeste duels. Het slordige spel van DSOV speelde hen daarbij lekker in de kaart.

Bij de rust stond het al 2-0 door twee verdedigende fouten waarbij het laatste doelpunt via een penalty tot stand kwam.

In de rust had trainer Bart Jansen een paar zaken omgezet waaronder het verhuizen van Bianco Carolina van verdediging naar spits. Daarnaast werd Gioney Capello na een lange periode van blessureleed ingezet. Nu liet het team tenminste wel een beetje strijd zien maar het duurde nog tot de 57ste (!) minuut voordat DSOV tot de eerste uitgespeelde kans van de wedstrijd kwam. Daarna volgden nog wat kansen en mogelijkheden maar onder andere getreuzel bij het afmaken hield DSOV van een tegengoal.

Het laatste doelpunt van de wedstrijd viel aan de andere kant. Nadat alweer een penalty voor Kolping Boys prachtig door keeper Tarek Kharboutli werd gepareerd volgde binnen een minuut nog een penalty omdat de spits van Kolping Boys gretig was gaan liggen in het strafschopgebied. Deze keer was Tarek kansloos (3-0). Na nog een paar stuiptrekkingen van DSOV volgde tot opluchting van het DSOV legioen het eindsignaal. Deze bezoeking was gelukkig over.

Veel lust om in de kantine van de gastheren na te praten hadden vele DSOV supporters niet en dus ging het snel richting Vijfhuizen. Wel nog even langs het dakloze stadion van AZ waarin net de wedstrijd AZ – Ajax was begonnen.

Een slechte beurt van onze mannen. Dat het een keer niet lekker loopt kan gebeuren maar juist dan moeten de mouwen opgestroopt worden.

Hopelijk zal in de winterstop, met daarin een trainingskamp in Spanje, nieuwe energie, elan en strijd getankt kunnen worden zodat we een mooie twee helft van het seizoen tegemoet gaan.