DSOV strandt tegen AGB in een regenachtig Amsterdam (2-0)

2 - 0

1e klasse A

3 november 2019 14:30

Onbekend

Waar het in de ochtend nog lekker weer was begon de wedstrijd tegen AGB met een paar spatjes.  Tijdens de wedstrijd werd het steeds regenachtiger en de grasmat daardoor gladder. Veel glijpartijen aan de DSOV-zijde waardoor enkele potentiële kansen verloren gingen. Het was waarschijnlijk weer even wennen aan gewoon gras.

Het eerste half uur was een schaakspel op het middenveld met hier en daar wat speldenprikjes aan beide kanten. AGB kreeg een aantal vrije trappen op 25 tot 30 meter van het doel en die werden steevast door Meric genomen. Het gevaar zat in die trappen, maar Tarek wist in de 15e minuut een bal schitterend uit zijn doel te halen. In de 25e minuut werd een mooie DSOV aanval over meerdere schijven helaas door Vince de Kwant half geraakt waardoor de bal over ging.

Net voor rust was er weer een vrije trap voor AGB vanaf de zijkant die precies tussen onze keeper en verdediging viel en waar een Yasin Poyraz van AGB zijn hoofd tegenaan kon zetten. Dat betekende de 1-0 voor AGB. Daarna kreeg Lars van Rijn, net voor rust, nog een kans op de 1-1 maar zijn schot ging helaas over.

Na de rust kwam DSOV feller uit de startblokken waardoor er binnen een tijdsbestek van 10 minuten een aantal mooie kansen op de 1-1 ontstonden. Lars probeerde het met een lob over de goed meevoetballende keeper van AGB maar de lat was net te laag, oftewel, de bal ging over. Loet probeerde met een stiffie de keeper te verrassen maar die kon de bal net nog in in zijn handen pakken.

DSOV ging nog meer aandringen rn daardoor ontstond er riuimte achterin. Een lange bal van AGB naar voren werd door Koen Duijtshoff verkeerd beoordeeld, Bianco Carlina probeerde te redden door de bal op keeper Tarek terug te koppen. Helaas net iets te kort zodat de spits van AGB kon profiteren door met de punt van zijn schoen de 2-0 binnen te tikken.

Trainer Bart Jansen dirigeerde daarop Bianco naar voren zodat er wat meer power in de voorhoede zou komen. Met een alles of niets offensief probeerden onze jongens nog wat te bereiken maar het lukte niet om de AGB keeper te passeren. Zodoende bleef de 2-0 op het scorebord staan en was de nederlaag een feit.

Met wat meer geluk in het 1e deel van de 2e helft had DSOV de aansluiting kunnen maken maar helaas was dat niet het geval.

Volgende week weer een uitwedtrijd en wel tegen Zouaven. Die club staat na vandaag nog zonder puntverlies bovenaan!
Dat hun eerste puntverlies steeds dichterbij komt is theoretische werkelijkheid. Laat DSOV maar de ploeg zijn die dat volgende week in de praktijk brengt. Het zou helpen als een enorme schare supporters van het DSOV legioen daarbij zullen zijn om de mannen aan te moedigen.