DSOV vergeet te strijden en verliest van Hoofddorp (3-1)

3 - 1

1e klasse A

13 oktober 2019 14:00

Onbekend

Wat een verschil met vorige week toen slagregens het op en rond het veld niet aangenamer maakten. Een lekker temperatuurtje, beetje vochtig en een goeie ambiance waren de omstandigheden waarin de derby tegen Hoofddorp van start ging. Het DSOV legioen hoopte natuurlijk op een herhaling van vorig seizoen toen Hoofddorp met 0-4 werd afgedroogd.

Dat bleek al snel ijdele hoop. Hoofddorp heeft duidelijk aan kwaliteit gewonnen en gooide naast aardig voetbal ook veel strijd in de wedstrijd. Daar had DSOV het duidelijk moeite mee. Het had niet genoeg aan mooi en verzorgd voetbal maar moest zelf ook de die strijd aan gaan. Dat lukte niet best. Het werd daarom een rommelige en eigenlijk ook saaie eerste helft met de beste kansen voor Hoofddorp. Na een dot van een kans voor Hoofddorp was het vlak daarna wel raak door een doelpunt van Erwin Smajic (1-0). Zo werd ook de rust bereikt.

Trainer Bart Jansen hoopte na rust met invallers Atul Malhi en Spiros Lomis wat meer strijd te kunnen brengen. Dat leek te lukken. DSOV kwam nu wat vaker door en er ontstonden wat kansjes. Een mooie voorzet van Lars van Rijn kon, mede door de weifelende keeper, door Spiros het doel ingelopen worden (1-1).

Het DSOV publiek veerde op. Tien minuten later was het echter alweer 2-1 toen na balverlies van DSOV op het middenveld Mohamed Chih door kwam en de bal in de lange hoek kon schuiven. Trainer Bart Jansen dacht gelegenheidslinksback Joey Carolina naar voren te schuiven voor meer druk maar door een hamstringblessure moest Joey voortijdig uitvallen en ging dat plan niet door.

Toen in de 75ste minuut de sterke maar ongedekte spits Martijn Tjon a Tjoek de bal het doel in kon koppen voor de 3-1 leek de wedstrijd beslist. Hoewel DSOV nog wel drie keer de bal op lat van het doel van Hoofddorp zag afketsen werd de eindstand inderdaad 3-1.

De derde nederlaag in dit nog prille seizoen, geen beste start van onze helden waarvan we toch wel veel hadden verwacht. Er zal toch meer strijd geleverd moeten worden mannen!! Hopelijk gaat dat volgende week thuis tegen De Meern beter lukken.