Datum

6 oktober 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

DSOV combineerde goed en maakte veelvuldig gebruik van de snelheid van Lars van Rijn en de behendigheid van Loet de Kwant. Al in de 9e minuut had Vince de Kwant een goede mogelijkheid maar zijn kopbal ging rakelings naast. Het bleef echter oppassen voor de snelle, handige spelers van de tegenstander. Na bijna een half uur spelen werd de druk door de thuisploeg flink opgevoerd en de verdediging van Zaanlandia opgejaagd.

Na een vrije trap van Hicham Lechkar kreeg Loet de Kwant de bal bij Lars van Rijn die met een hakje de keeper probeerde te verschalken wat ternauwernood mislukte. Dit was wel de ultieme waarschuwing want twee minuten later lag de bal binnen na een voorzet van Loet op broer Vince de Kwant die de voorzet binnen werkte, 1-0.

DSOV rook bloed en drukte binnen twee minuten door wat resulteerde in de 2-0, Hicham vond Lars in de diepte die met een fraai lobje de 2-0 op het scorebord bracht. Hierna nam DSOV iets te veel gas terug want in het laatste kwartier voor rust moest Tarek Kharboutli meerdere malen handelend optreden in de goal van DSOV, om de aansluitingstreffer te voorkomen. Dit lukte slechts ten dele want na balverlies van Hicham brak Zaanlandia razendsnel uit en werd de harde voorzet goed ingeschoten waardoor de ruststand 2-1 werd.

De continu vallende regen deed iedereen zo snel als mogelijk de droge kantine opzoeken.

Het voetbal aan DSOV-zijde was in de tweede helft een stuk minder als in de eerste helft. Het middenveld werd uit handen gegeven doordat de afstand tussen verdediging en aanval te groot werd waardoor het bijna niet meer te belopen was.

Wel bleef DSOV het proberen, voornamelijk via de zeer actieve en snelle Lars van Rijn die na een overtreding op JP Kerkeboom op de keeper afging maar toen hij op het punt stond de bal binnen te tikken besloot de scheidsrechter alsnog te fluiten om een gele kaart uit te delen voor de overtreding op JP. Zeer teleurstellend!

Even later vond Loet de keeper op zijn weg.

Ondertussen bleef Zaanlandia dreigend in de tegenstoot en bekroonde dat tien minuten voor tijd met de gelijkmaker.

Het slechte weer begon zijn tol te eisen van de spelers en de coaches waren dan ook zeer druk met verse krachten in te brengen. Op en neer golfden de aanvallen maar het was voor iedereen duidelijk dat een goal op dit moment voor een van beide ploegen verlies zou betekenen.

In de extra tijd was het Zaanlandia dat de trekker overhaalde na een snel uitgevoerde tegenaanval en besliste de wedstrijd in hun voordeel, 2-3.

Zeer teleurstellend voor de thuisploeg en -publiek maar aan de instelling heeft het zeker niet gelegen.

Een heel aantrekkelijke wedstrijd in zeer onaantrekkelijk weer, belooft wat goeds voor de toekomst!