1e klasse A

8 maart 2020 14:00

Onbekend

Na een reeks zonder verlies en een thuisoverwinning eerder dit seizoen tegen LSVV op zak, toog DSOV positief gestemd in de bus naar het hoge Noorden met als bestemming Zuid Scharwoude.

Onder toeziend oog van de toren van de naburige Sint-Jan de Doperkerk begonnen de teams aan hun wedstrijd op een veld waarop een krachtige wind over de lengte van het veld waaide en die beide ploegen aardig parten zou gaan spelen.

Was het de kwaliteit van beide ploegen, was het die wind, was het het veld of was het de scheidsrechter die graag zijn stempel op de wedstrijd wilde drukken. Wie zal het weten maar het werd een draak van een wedstrijd die niet 1ste klasse waardig was en die af en toe een hoog Comedy Capers gehalte had (de oudere lezers onder u weten vast nog wel wat dat is).

De eerste helft bracht nauwelijks kansen aan beide doelen. Je zou verwachten dat DSOV met de wind in de rug voordeel zou hebben en druk zou kunnen zetten maar daar was geen sprake van. Chaotisch, paniekerig, onsamenhangend en slap waren kenmerken van het spel van onze mannen. Ook het spel van LSVV was niet best maar die legden nog wat vuur en kracht op de mat. De meeste opwinding werd eigenlijk verzorgd door de scheidsrechter die door zijn houding, beslissingen en gele kaarten vooral de DSOV spelers wist te frustreren. Niet verassend werd de rust met een 0-0 stand bereikt.

Het spelbeeld was in de tweede helft bijna nog erger dan in de eerste helft. Wilde schoten naar niets, afzwaaiers, struikelpartijen, misverstanden, het spel deed af en toe pijn aan de ogen. Nu met tegenwind kwam DSOV zelden in de buurt van de toch niet al te zeker ogende keeper van LSVV. Aan de andere kant kreeg de DSOV verdediging het drukker want LSVV ging wat beter met de meewind om dan DSOV in de eerste helft. Gelukkig stonden keeper Tarek Kharboutli en laatste man Bianco Carolina hun mannetje. Echt grote kansen waren er dan ook niet voor LSVV. Toch hing een doelpunt van LSVV in de lucht. Eerst een kopbal die op de paal van het DSOV belande en die gelukkig voor DSOV het veld weer inkaatste, maar een kwartier voor tijd was het wel raak. De tot dan toe uitstekend keepende Tarek verkeek zich op een voorzet van rechts waarna LSVV aanvoerder Maik den Iseger de bal in het lege doel kon werken (1-0).

Trainer Bart Jansen bracht nu eindelijk de al veel eerder verwachte Naishel (Nino) Marchena in en ook Dave van den Boogaard kwam in het veld. DSOV probeerde nu wat te gaan drukken maar het was te laat en te weinig om het tij te keren. Sterker nog, LSVV wist de voorsprong uit te bouwen door in de 79ste minuut nogmaals te scoren nadat een diepe bal over de DSOV verdediging zeilde en door Toine Merk tot de 2-0 werd gepromoveerd.

Gelukkig liet de scheidsrechter niet al te lang doorspelen en kon de kleine DSOV aanhang afdruipen naar de overvolle kantine om de nederlaag weg te slikken. Dat viel nog niet mee want met deze nederlaag en de uitslagen van de andere wedstrijden staat DSOV nu op een troosteloze laatste plaats.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen de koploper De Zouaven op het programma. Laten we hopen dat de wedstrijd van vandaag een slippertje was in een toch wel aardige reeks en dat er volgende week weer voetbal maar zeker ook vuur in de wedstrijd gelegd wordt. Twee keer zo’n wedstrijd als vandaag is zelfs voor de trouwe DSOV supporter teveel van het goede.