1 - 2

1e klasse A

2 februari 2020 14:00

Onbekend

Vandaag de uitwedstrijd tegen Zaanlandia. Gezien de wedstrijden en uitslagen van vorig seizoen en begin van dit seizoen een hele lastige tegenstander. Maar met de drie punten op zak van vorige week togen onze mannen toch optimistisch richting Zaandam. Weer een overwinning zou DSOV netjes in het midden van de middenmoot brengen.

Na een hele natte ochtend was het ook in Zaandam toch eindelijk droog geworden. Het complex van Zaanlandia lag er nog wat mistroostig bij. Het oogde leeg en wat verlaten en de weinig publieke belangstelling hielp daar niet bij. Toch bleek er inderdaad een wedstrijd in de steigers te staan toen de matadoren van Zaanlandia en DSOV om twee uur, onder begeleiding van muziek en een echte wedstrijdspeaker, het veld betraden om zich aan het handjevol supporters voor te stellen. Hoewel ook het DSOV legioen matig was opgekomen overtrof het toch het spaarzame aantal Zaanlandia supporters.

Het werd een erg matige pot, waarschijnlijk ook vanwege de wind die in de lengte van het veld stond en gaandeweg de wedstrijd steeds sterker werd. De wedstrijd begon voor DSOV met de wind in de rug  en met veel balbezit zonder dat er iets spectaculairs gebeurde. Zaanlandia wachtte wat af maar was met een aantal snelle counters wel de gevaarlijkere ploeg. De eerste kans voor DSOV kwam in de 15e minuut met een kopbal van Lars van Rijn. Later volgde nog een schot tussen de palen die door de keeper van Zaanlandia toch nog redelijk gemakkelijk gepareerd kon worden. Het spel ging nu op en neer maar was aan beide kanten erg slordig, met vele foute passen, vele wilde trappen en veel balverlies. Was dit een 1ste klasse wedstrijd?

Het lukte Zaanlandia om als eerste de bal via een kluts over de doellijn te krijgen. Gelukkig voor DSOV hadden de scheidsrechter en grensrechter gezien dat het laatste been die de bal raakte van een Zaanlandia aanvaller was die in buitenspelpositie stond. De goal werd dus afgekeurd. Zo werd de rust bereikt met een 0-0 stand.

In de tweede helft moest DSOV opboksen tegen de steeds sterker wordende wind. Dat dat niet altijd een nadeel is bleek in de 49ste minuut toen een bal van de mee opgekomen rechtsback Victor Laforga door de wind een vreemde wending kreeg waardoor de verdediging van Zaanlandia op het verkeerde been kwam te staan en Lars van Rijn een vrije doortocht naar de keeper kreeg. Hij schoot onberispelijk binnen (0-1). Zo’n tien minuten kon DSOV zich verheugen op die voorsprong en deed dat redelijk gemakkelijk want Zaanlandia kon niet echt een vuist maken. Totdat opnieuw de wind een duid in het zakje deed maar nu aan de andere kant van het veld. De bal werd na een voorzet van Zaanlandia door Koen Duijtshoff beroerd en zeilde, geholpen door de wind, over keeper Tarek Kharboutli heen net het doel in (1-1).

Trainer Bart Jansen bracht Hicham Lechkar binnen de lijnen waarna DSOV wat meer ging voetballen. Dat resulteerde in een paar venijnige aanvallen maar niet in een doelpunt. Dat doelpunt kwam er wel nadat Kai Gerritsen was gevloerd op de rand van het strafschopgebied van Zaanlandia. De vrije trap van Vince de Kwant was precies op maat voor Bianco Carolina die onhoudbaar de 1-2 inkopte.

Zaanlandia zette nu alle zeilen bij om nogmaals de gelijkmaker te forceren maar gaf daarbij veel ruimte weg. Daar had DSOV meer van moeten profiteren maar dat lukte niet. Aan de andere kant was Zaanlandia te gehaast en had het last van de wind in de rug waardoor veel ballen over de achterlijn vlogen. Het kon daarom niet meer gevaarlijk worden en dus kon als eindstand de 1-2 in de boeken geschreven worden.

Uw verslaggever, die bijna uit zijn jas en boortje, was gewaaid spoedde zich rillend naar de bijna lege kantine van Zaanlandia. Die vulde zich al gauw met het DSOV legioentje waarop gezamenlijk op de overwinning getoast kon worden.

Zo staat DSOV pardoes op een mooie 7e plek waarbij het verschil met plek 3 slechts drie punten bedraagt. Een mooie start dus van de tweede helft van deze wat vreemde competitie waarbij zowel De Meern als Papendorp zijn afgevallen.

Volgende week thuis tegen AGB dat drie punten hoger staat en vandaag zijn eerste nederlaag sinds lange tijd leed. Toch historisch een zeer lastige tegenstander voor DSOV. We rekenen op een nu volledig DSOV legioen!!